Aktuality A-tým

Slovenská mise začíná zápasem s Dunajskou Stredou

5.3.2020, 20:04

 

Zápasy velice nabitý program čeká v následujícím týdnu házenkářky Poruby, které v sobotu otevírají od 13:00 hodin čtyřiadvacáté kolo MOL Ligy na palubovce Dunajské Stredy. „Bude to fyzicky hodně náročné období, ale věřím, že se s ním se ctí vypořádáme," říká k nadcházejícímu programu trenér Dušan Daniš a níže odpovídá i na otázky týkající se sobotního zápasu s Dunajskou Stredou.

 

Hrací program bude těžký, jak je na tom tým po zdravotní stránce?

„Program nás čeká těžký, ale my se teď soustředíme především na sobotní utkání s Dunajskou Stredou. Poslední trénink máme v pátek, ale vypadá to, že jsou všechny hráčky v pořádku a odjedeme v našem běžném složení."

 

Které hráčky bude třeba ohlídat?

„Samozřejmě se nejvíce připravujeme na dvojici zkušených ostřílených hráček, což je Bízik a Rejnohová, které obě hráli v zahraničí. Pozor si budeme muset dávat i na šikovnou křídelnici Strakovou."

 

Dají se z Dunajské Stredy přivézt body?

„Je v našich silách, abychom tento zápas vítězně zvládli. Bude ale nutné hrát od samého začátku každou další setinu sekundy koncentrovaně a s plným nasazením. Dunajská Streda doma dosáhla tři skvělé výsledky, což bylo podzimní vítězství s Michalovcemi a teď výhra nad Veselím a remíza se Slavií Praha, což svědčí o tom, že umějí překvapit a nečeká nás lehký zápas."

 

Poruba drží v tabulce MOL ligy aktuálně čtvrtou příčku, proti třetí Slavii má ale zápas k dobru, ten v dohrávce 20. kola odehraje v Prešově hned ve středu 11. 3.

Dvěma zápasy nevyšší házenkářské ligy žen však vyčerpávající zápasový program pro házenkářky Poruby nekončí, příští víkend je totiž čeká FINAL4 Českého poháru žen, ve kterém se v sobotu postaví proti úřadujícím Mistryním z Baníku Most. V neděli se pak na palubovce sportovní haly Klimeška v Kutné Hoře odehrají zápasy o bronzové, stříbrné a zlaté medaile.

 

Zápasový program DHC Sokol Poruba:

 

24. kolo MOL Ligy: 7.3. 13:00 hod. Dunajská Streda - Sokol Poruba

20. kola: 11.3. 18:00 hod. ŠŠK Prešov - Sokol Poruba (dohrávka)

 

Final 4 Českého poháru:

14. 3.  18.30 DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba

15. 3. 11.00 utkání o 3. místo

13.00 finále

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně