Aktuality A-tým

Odveta s Mostem nevyšla, Poruba prohrála rozdílem 8 branek

22.2.2020, 19:52

 

Ke šlágru 22. kola Mol Ligy vyrazily porubské házenkářky přes celou republiku do severočeského DHK Baníku Most, týmu, který v této sezoně našel zatím pouze jednoho přemožitele, tím byly v podzimní části soutěže právě Sokolky z Poruby. Ty však tentokrát skvělý výkon z podzimu nezopakovaly a Most zaslouženě slaví předčasně titul Mistra MOL Ligy.

 

Vlažný vstup do zápasu se během chvíle změnil na vyrovnaných 25. minut zápasu a sympatický výkon obou týmů, kdy následně po 2 rychlých gólech odskočily soupeřky na poločasový výsledek (18:15). Začátek 2. poločasu provázel řadu nepřesností, ztrát míčů a neproměňování vyložených šancí. Rychlost mosteckých házenkářek a silná podpora domácích fanoušků vedla k navýšení rozdílu ve skóre a nervóznějšímu výkonu Poruby.

 

Měření sil těchto dvou silných klubů však ještě nekončí. Poruba s Mostem se opět potkají v semifinále Českého poháru žen, které je na programu 14. března od 18:30 hodin v Mostě.

 

DHK Baník Most - DHC Sokol Poruba 35 : 27  (18:15)

 

Sestava a branky: Krebs Oleksandra, Roháčková Lenka - Polášková Silvie 6, Mýlková Barbora 4, Desortová Eliška 4/2, Konečná Michaela 3/1, Smetková Valerie 3, Maiwaelderová Hana 3, Andrýsková Veronika 2, Šmidáková Marie 2, Prašivková Markéta, Vachtarčíková Karolína, Baumbachová Adéla, Zemanovičová Barbora

 

„Nejprve musím poblahopřát domácím, titul získali zaslouženě. Nám bohužel nevyšel začátek zápasu, nevyvarovali jsme se technických chyb a prohrávali (6:2), když jsme pokazili několik míčů v řadě. V průběhu prvního poločasu se nám to postupně podařilo srovnat, dostali jsme se dokonce do vedení, ale opět přišlo několik chyb ve střelbě a poločas tak skončil rozdílem tří branek," hodnotí na tiskové konferenci výkon svého týmu trenér Dušan Daniš a pokračuje: „Určitě rozhodlo i to, že se naše spojky těžko prosazovaly, sice střílely, ale střelba byla málo účinná."

 

Tiskovou konferenci k zápasu můžete shlédnout ZDE.

 

V rámci 23. kola MOL ligy přivítají Porubanky na domácí půdě ve šlágru kola v neděli 1.3. od 17:00 hodin DHC Slavia Praha. Přijďte fandit, bude to potřeba!!!

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně