Aktuality A-tým

Andrýsková před zápasem proti Mostu:Sice nejsme favorité, ale rozhodně nic nepodceníme

20.2.2020, 18:57

Interligová sezona se pomalu blíží ke svému konci. Pokud se v rámci 22. kola MOL Ligy nepodaří porubským Sokolkám zopakovat výkon z podzimní části soutěže, kdy sehrály s DHK Baníkem Most vyrovnaný zápas, ze kterého vyšly jako vítězky po výhře (26:25), bude mít letošní ročník předčasně staronového interligového Mistra.

 

Jak se tým trenéra Dušana Daniše na tento těžký zápas připravoval prozradila v rozhovoru níže levá spojka Poruby Veronika Andrýsková.

 

 

Jak to vypadá s vaším zraněním, už jste v plné síle?

Věřím, že už jsem si svůj díl smůly vybrala. Jak říkali lékaři, chtělo to čas a ten jsem tomu dala. Momentálně jsem v plné síle. Odehrála jsem již dva zápasy, snažím se navázat na formu, kterou jsem měla před zraněním a holkám co nejvíce pomoct.

 

Vraťme se k víkendovému zápasu s Bánovcemi, ve kterém padlo bez jedné branky 50 gólů, jak byste jej zhodnotila?

Mě osobně mrzí, že jsme nedokázaly vstřelit ten 50 gól, šanci jsme k tomu měli. Nicméně i tak si myslím, že skóre vypovídá o všem. Trenér to pojmenovat dobře, byl to opravdu jen tréninkový zápas, který nám vlastně pomohl k přípravě na další zápas. Mohli jsme si vyzkoušet spoustu věcí přímo v praxi, zahrála si každá hráčka, což bylo super. Bylo dobré, že od začátku zápasu jsme nastavili tempo, které jsme drželi celý zápas a dokázali jsme od začátku navyšovat náskok.

 

V sobotu vás čeká těžká odveta s Mostem, nad tím jste na podzim vyhráli o jednu branku. Jaký je recept na to, odehrát stejně vyrovnaný zápas i tentokrát?

Musíme se vyvarovat technickým chybám, ztrátám míče, nepřipravené střelbě, protože Most se snaží hrát velmi rychlou a kvalitní házenou a tím pádem by naše chyby okamžitě trestal rychlými protiútoky, což jim nesmíme dovolit. Jediná šance na výhru je hrát v útoku připraveně, systematicky a týmově. Musíme si šance vytvářet postupně a pak je také hlavně proměňovat. Věřím, že pokud nám toto v útoku půjde a bude fungovat i obrana, která bude přerušovat jejich rychlou hru, tak máme šanci překvapit a odvézt si z Mostu body.

 

Most bude hrát určitě tvrdě, chce již s předstihem získat interligový titul, ke kterému jim schází pouhé dva body, tedy výhra nad vámi. Kde vidíte tu největší sílu, která by jim v tom mohla pomoci?

Síla Mostu je v tom, že hrají rychlou a tvrdou házenou, jak v útoku, tak v obraně. Jsou hodně aktivní, převážně na trojkách chodí hodně ven, snaží se přerušovat a získat balon. Z toho pak pramení technické chyby soupeře a oni vytěží přechod do rychlého protiútoku v první i druhé vlně a zakončují rychlým gólem.

 

Jaké jsou naopak vaše silné stránky, jak se na Most připravujete?

Na zápas s Mostem se připravujeme už od minulého týdne. Jak už jsem říkala, zápas s Bánovcemi byl pouze aktivní přípravou. Naší silnou stránkou jsou brankářky a kvalitní obrana, kterou se budeme snažit zastavit mostecký útok. Hráčky Mostu nejsou moc vysoké, tedy krom Alice Kostelné, to by nám mohlo hrát do karet a pomoci v útoku, kdy by mohla zafungovat střelba z dálky, ale samozřejmě to musí být z připravených šancí, jinak to Most bude trestat.

 

Je nálada v týmu stále tak pohodová a připravená porvat se o další vítězství?

Nálada v týmu je pořád na dobré úrovni, určitě tomu pomohla i vysoká výhra nad Bánovcemi, která nám ještě více zvedla sebevědomí. Musím ale říct, že do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát a je jedno, zda je to suverénní Most nebo poslední tým tabulky.

 

Konec interligy se hodně přiblížil, stejně tak i play-off, jak vidíte vaše šance, bude nějaká medaile?

V tuto chvíli před sebou máme ještě pár zápasů interligy, v březnu dokonce Český pohár, a to je to, o čem přemýšlíme. Připravujeme se zápas od zápasu, šance na medaile jsou hodně vysoké, ale pokud se nebudeme soustředit a nepůjdeme krok po kroku nemusíme získat to, o co bojujeme, a co jsme si dali za svůj letošní cíl.

 

Opusťme teď tým a pojďme poodkrýt vaše soukromí. Jakou školu studujete a co krom ní ještě stíháte?

Studuji Technickou fakultu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, obor Chemie a technologie potravin.   Momentálně kromě házené a školy nestíhám skoro nic, protože mám před státnicemi, musím psát Bakalářskou práci a dodělat si pár zkoušek, takže je to momentálně hodně náročné.

 

Každý z nás musí někdy relaxovat, jak je to u vás, máte místo, kam utíkáte před světem?

Největší relax je asi horká vana, procházka mimo město, návštěva rodiny. Pomáhá mi i dobrá kniha nebo hudba.

 

Blíží se reprezentační sraz a příprava na zápas se Švédskem, jaké máme podle vás šance, zvládneme udělat první krok v cestě na vysněné EURO 2020?

Švédky jsou kvalitní a tvrdý soupeř. Vlastně celkově je severská házené trochu jiná. Určitě mají kvalitní tým, což dokázaly i na posledním MS, kde sice bylo pár zápasů, které se úplně nepodařily, ale ukázaly, že umí hrát kvalitní a výbornou házenou.

Já ale věřím v to, že alespoň jeden ze zápasů kvalifikace s nimi dokážeme vyhrát.

 

Říkala jste, že určitě jednou chcete zkusit zahraniční angažmá, změnilo se na tom něco?

Přesně tak, na tomto mém snu se vůbec nic nezměnilo. Chtěla bych určitě vyzkoušet nějaké zahraniční angažmá, nicméně v tuto chvíli je pro mě priorita číslo jedna škola a červnové státnice. Po nich se pak ukáže, zda, a kdy, si svůj házenkářský sen budu moci splnit.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně