Aktuality A-tým

Silva Polášková nasázela Šaľe hned 8 branek

27.1.2020, 17:49

 

Osmi brankami se podílela porubská pravá spojka Silvie Polášková na vítězství ostravských házenkářek nad Šaľou (25:17), což ji obsadilo do role nejlepší střelkyně zápasu. Je pochopitelné, že po utkání byla spokojená s výkonem svým i celého týmu.

 

Čtyři výhry v řadě, Poruba jede na vítězné vlně. Nastupujete k zápasům ve větší pohodě nebo naopak cítíte větší zodpovědnost a obavu z toho, aby tato série neskončila?

Jsem moc ráda, že se nám teď takhle daří. Čtvrtý vyhraný zápas v řadě je pro nás skvělý signál k tomu, abychom mohli přemýšlet o medailích z MOL Ligy. Nicméně je to ještě dlouhá cesta a my si můžeme dovolit prohrát jen jeden zápas, a to s Mostem, ale i tam samozřejmě zabojujeme o výhru.

Hraje se nám teď dobře, cítím, že i v týmu je pohoda, žádný větší tlak nepociťujeme. Jdeme od zápasu k zápasu a věříme, že se nám bude dařit.

 

V minulém kole jste doslova vletěli na Šaľu a poslali ji domů s vysokým rozdílem. Určitě to bylo cílem, ale upřímně, nepřekvapily jste samy sebe?

Zápas se Šaľou byl i pro nás tak trochu překvapením, čekali jsme, že to bude trošku těžší průběh zápasu. Překvapivě jsme se však ujali rychlého vedení 8:2, a tento náskok jsme už jen navyšovali a nenechali soupeřky nadechnout ani se vrátit do zápasu za což jsem ráda, protože ne vždy se nám toto podaří. Občas se stává, že i když vedeme větším brankovým rozdílem svými chybami o něj pak přijdeme.

 

Vy sama jste byla nejlepší střelkyní a exekutorkou sedmimetrových hodů v zápase. Do sítě soupeřek jste nasázela celkem 8 branek. Náhoda, nebo jste si tolik věřila na brankářky Šaľy?

Docela mi to tam padalo. Z dálky to sice moc nešlo, ale za 8 branek jsem ráda, alespoň jsem trochu přispěla k zisku dalších dvou důležitých bodů. Nemůžu říct, zda to byla náhoda nebo jestli jsem si věřila. Do každého zápasu chodím naplno, někdy se daří proměňovat a překonávat brankářky a někdy zase ne, tak to prostě ve sportu chodí.

 

Tento týden vás čeká hodně nabitý program, ve středu domácí zápas se Sokolem Písek a víkend Challenge Cup. Mohlo by se zdát, že zápas s Pískem bude snadnou záležitostí, ale opak je pravdou, Písek v posledních 4 zápasech neprohrál, malé zaváhání u nich přišlo pouze ve venkovním zápase se Šaľou, kdy remízoval 29:29. Jaký recept na tohoto soupeře bude dle vašeho názoru platit?

Proti Písku je to opět velmi důležité utkání, potřebujeme získat oba dva body. Hrajeme doma, což by nám mělo pomoci. Písek ale poslední dobou předvádí velmi slušnou házenou, ve které se opírají hlavně o reprezentantku Hanku Kvášovou. Ta krom dobré trefy má i výbornou kličkou jedna na jednu, je skvělá obránkyně a její střely z dálky také stojí za povšimnutí. Písek navíc disponuje rychlou rozehrávkou, kdy každá z nich dokáže jít jedna na jednu a křídla mají také na dobré úrovni, navíc se jim do brány v domácích zápasech postavila bývalá skvělá reprezentantka Barbora Šáchová (Raníková), kterou není snadné překonat. Čeká nás tedy těžké utkání, které nesmíme podcenit.

 

Na koho, krom reprezentantky Hany Kvášové si budete muset dávat pozor?

Všechny hráčky Písku jsou nebezpečné. My musíme opět stavět na pevné obraně, jakou jsme měli proti Michalovcům a teď i Šaľe a v útoku hrát koncentrovaně a na jistotu.

 

Určitě se připravujete zápas od zápasu, ale přesto se zeptám, máte již nastudovaného soupeře Challenge Cupu, kterým je katalánským KH-7 BM. Granollers?

Na soupeře Challenge Cupu jsme se ještě týmově nepřipravovali. Připravujeme se od zápasu k zápasu, takže teď odehrajeme Písek, a pak máme ve čtvrtek poradu na Španělky, kde si probereme taktiku na jednotlivé hráčky. Videa jsou přístupná na netu, tak by to oproti zápasu s Tureckem neměl být problém.

 

Poodkryjeme trochu z vašeho soukromí, Silva Polášková dcera, kamarádka, přítelkyně. Jsou s vámi vaši nejbližší spokojeni? Nevyčítají vám, že dáváte přednost spíše házené?

Rodina mě vždy ve všem podporovala a jezdí mi fandit na každý zápas, pokud tedy mohou, když ne, sledují zápasy na internetu. S přítelem je to podobné, jezdí za mnou na zápasy do Ostravy vždy, když je to možné. Věřím, že jak rodina, tak přítel jsou se mnou spokojeni, mám v nich velikou podporu, za což jim moc děkuji.

 

Prozradíte vašim fanouškům, jaký je směr ve vašem studijním či sportovním životě?

Jsem studentkou Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity. Momentálně je mým cílem dostudovat bakalářské studium, abych se mohla pyšnit maličkatým titulem (smích). Ještě uvidím, jak to všechno dopadne, ale házenkářský sen je v zahraničním angažmá.

 

Co ráda děláte, když zrovna netrénujete či nejste na zápase?

Toho volného času moc není, studium a házená zaberou většinu mého času, ale pokud se nějaký najde, ráda si užívám klidu doma. No a pak samozřejmě nějaké venkovní aktivity s přítelem či káva s kamarádkami.

 

Na čem nejvíce „ujíždíte"? Nákupy, kavárny, relax.....

Ráda si zajdu sednout do kavárny na dobrý dortík, anebo jen tak doma lenoším u dobrého filmu (smích).

 

I když vím, že hráčky nerady tipují, přesto se zeptám. Teď vám patří průběžně 3 příčka v tabulce MOL Ligy, jak bude vypadat závěr sezóny?

Doufám, že to takto zůstane a bronzová příčka z MOLky nám bude patřit. Samozřejmě nechci předbíhat, ale moc bych si medaili přála. No a také doufám, že se dostaneme do Play-offa tam vybojujeme co nejlepší výsledek, tedy medaili.

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně