Aktuality A-tým

Světovými šampionkami se poprvé staly Nizozemky

15.12.2019, 18:03

Velmi dramatické utkání rozhodly Nizozemky v úplném závěru ze sedmimetrového hodu, chybně nařízeného rozhodčími (evidentně to bude nejdiskutovanější situace letošního šampionátu a je bohužel velmi smutné, že o titulu rozhodla evidentní chyba rozhodčích, ovšem i to ke sportu patří).

Holanďanky ziskem titulu korunovaly svou vynikající úroveň z posledních sezón, i když paradoxně na právě skončeném turnaji se nevyhnuly určitým výpadkům, do semifinále postoupily trochu s odřenýma ušima a v rozhodujících zápasech jim přálo také štěstí. Stříbrné Španělky mají za sebou výborný turnaj.

Bronz po výhře nad Norskem vybojovaly Rusky, které na šampionátu předváděly zřejmě nejlepší házenou, turnajem procházely bez zaváhání a o lepší umístění je připravila až jednobranková semifinálová porážka s Nizozemkami. Čtvrté Norky potvrdily svou letitou příslušnost ke špičce, ale umístění bez medaile je pro tohoto giganta ženské světové házené určitě zklamáním.

Letošní šampionát přinesl skvělou podívanou, řadu do posledních vteřin nesmírně dramatických zápasů a potvrdil současnou vyrovnanost širší světové špičky. Překvapením je neúspěch obhájkyní titulu z Francie, které nepostoupily ze základní skupiny. Pro českého fanouška házené bylo zajímavé sledovat výborné výkony týmu Černé Hory, který se s velkým štěstím na turnaj kvalifikoval v baráži na úkor českého národního týmu.

Fakt, že Černohorky obsadily konečné výborné páté místo naznačuje, že by se ve světové konkurenci české reprezentantky určitě neztratily. Tak si přejme, ať jsou příště u toho, včetně některých porubských hráček...

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně