Aktuality A-tým

Poruba uzavře první polovinu ročníku doma se Zlínem

6.12.2019, 23:45

Závěrečné vystoupení v první polovině sezony čeká házenkářky Poruby. Družstvo trenéra Dušana Daniše bude v nedělním utkání 13. kola MOL Ligy od 18 hodin hájit stoprocentní úspěšnost na domácí palubovce proti Zlínu.

Při pohledu na tabulku i bilanci z posledních utkání je favorit jasný. Ostravské hráčky vyhrály šest z posledních sedmi utkání v mezinárodní soutěži, navíc postoupily v Českém poháru i Challenge Cupu. Naproti tomu Zlín z předchozích šesti duelů bodoval jen jednou.

„Samozřejmě bychom měli vyhrát, ale musím přiznat, že nás zasáhla nějaká zranění a nemoci, takže nevíme, kdo bude moci nastoupit. Jasněji bude až před samotným zápasem," uvedl Daniš.

Pozitivní tak pro slovenského kouče je, že se po takřka dvou měsících vrátila do tréninku křídelnice Adéla Baumbachová. „Zápasů a cestování je hodně, přičemž nemáme až tak kvalitně dvojené jednotlivé posty jako třeba Most nebo Michalovce. Máme několik dorostenek, které dosud nehrály nejenže MOL Ligu, ale ani první ligu. To se možná projevuje na výkonnosti v některých utkáních. Uvidíme, jak se s tím vyrovnáme v budoucnu, protože program bude ještě hodně nahuštěný a zápasů neubyde," ví Daniš.

Ani případné absence nic nemění na základním cíli Sokolek. Vyhrát. „Je to pro nás velmi důležitý zápas a rádi bychom pokračovali s povedené sérii domácích vítězství. Myslím si, že to bude jedno z těžších utkání, byť to zisk obou týmů a postavení v tabulce nenaznačuje," míní trenér.

„I když Zlín v poslední době prohrává, tak také tam mají mnoho mladých hráček, které se snaží hrát v obraně vysoko a agresivně, zároveň i o rychlý přechod do útoku. Určitě ten zápas budou brát prestižně a budou chtít bodovat," dodal na závěr Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně