Aktuality A-tým

Do Vánoc čtyřikrát doma. Poruba začne sérii v sobotu proti nováčkovi

28.11.2019, 16:07

Poslední reprezentační přestávka v roce 2019 je pryč, házenkářky Poruby se vrací ke svým klubovým povinnostem. V sobotu v netradiční čas (19 hodin) přivítají v hale Sarezy v duelu 12. kola MOL Ligy po Dunajské Stredě dalšího nováčka mezinárodní soutěže - HC Sporta Hlohovec.

Přípravu Ostravanek na závěr roku ovlivnila početná enkláva reprezentantek, která se účastnila turnaje v Chebu. „Samozřejmě bylo to složitější, bylo nás málo. Proto jsme spojili tréninky s dorostenkami. Přesto z toho byl takový, řekl bych, údržbářský týden, kdy jsme dělali spíše herní činnosti jednotlivců do obranné i útočné činnosti, a také do protiútoku," uvedl trenér Dušan Daniš a litoval, že nebylo s kým sehrát alespoň modelový zápas.

Nyní Porubu čeká první ze série utkání na domácí půdě. Kromě Hlohovce se ještě do Vánoc v rámci MOL Ligy utkají se Zlínem (neděle 8. prosince) a Olomoucí (neděle 15. prosince), v sobotu 21. prosince pak budou ve čtvrtfinále Českého poháru hostit pražskou Slavii. „Budou to těžké zápasy, ale musíme je zvládnout, pokud si chceme zahrát příští rok opět play-off," uvědomuje Daniš.

Hlohovec bude nutné nepodcenit. „Jsme favoritem, takže se nesmí stát, že bychom v některém úseku hry vypadli z role a přestáli hrát. Bude potřeba podat optimální výkon po celé utkání," má jasno kouč.

K dispozici by měl mít takřka kompletní kádr. „Uvidíme, co Hanka Mučková a nemocná byla Silva Polášková, takže tady jsou otazníky. Jinak bychom měli být všichni," dodal na závěr Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně