Aktuality A-tým

Věřím v bouřlivou podporu tribuny, říká před Ankarou Smetková

8.11.2019, 10:31

Vstřelila šest branek, po spoluhráčce Veronice Andrýskové byla druhou nejlepší střelkyní utkání, ale na body to Porubě na půdě pražské Slavie ve středu nestačilo. V generálce na nedělní souboj 3. kola Challenge Cupu (18 hodin) prohrály Ostravanky 23:24. Velmi zklamaná byla po bitvě v hlavním městě ostravská spojka Valerie Smetková.

Když měla výsledkově nepovedený duel zhodnotit, mluvila zevrubně. „Začnu už od rozcvičky," říká na úvod rozhovoru.

„V hale byla taková komorní atmosféra, že i právě rozcvička byla mrtvá. Zápas jsme pak rozjely slibně, ale nevyšel nám vstup do druhého poločasu a mezi čtyřicátou a padesátou minutou jsme nedaly gól. Přišlo mi, že každá z nás na hřišti hrála sama za sebe, nikoli kolektivně. V obraně i útoku. Navíc nás trápila i často nesmyslná a nepřipravená střelba, po které pak vzápětí z brejku skóroval soupeř," popisuje Smetková s tím, že nevyvedená desetiminutovka byla důležitým momentem.

„Tady se utkání asi zlomilo, protože Slavia v tom období skórovala snad sedmkrát. Navíc jsme dělaly hodně chyb," přiznává.

Porubě tak nebyla nic platná ani závěrečná snaha alespoň o vyrovnání. „Od té padesáté minuty jsem věřila, zase jsme se rozstřílely a šlo nám to. Myslím, že bychom potřebovaly ještě dvě tři minutky, abychom výsledek vyrovnaly, nebo třeba otočily," líčí.

Nyní osmnáctiletou juniorskou reprezentantku i celý tým čeká krok do neznáma. Ankara je vzdáleným soupeřem, o kterém mnoho informací není, k tomu pro řadu hráček Poruby půjde o první klubový mezinárodní zápas. „Vůbec netuším, co Ankara předvede. Ale vzhledem k tomu, že Turecko nemá špatnou soutěž, tak si nemyslím, že by to mělo být s nimi jednoduché. Podle mě to bude zajímavý protivník," soudí Smetková. „Na druhé straně oni jsou na tom asi podobně v přípravě na nás. Také o nás mnoho informací, jak hrajeme, asi nemají," dodává.

Ona sama přitom má s tureckou házenou čerstvou zkušenost z reprezentace. „O prázdninách jsme měly šampionát v Litvě, kde jsme se s Tureckem potkaly. Je ale otázkou, jestli nám to k něčemu tady bude, protože ten tým, proti kterému jsme hrály, asi nebyl tak silný jako nyní bude Ankara. Přece jen šlo o juniorky. Hra se proti té naší trochu liší, protože nehrají tolik s pivotem, spíše přes spojky. Těžko ale říct, jestli podobný styl můžeme čekat i od Ankary," přemýšlí Valerie Smetková.

„Musíme se ale semknout, hrát kolektivně, vyvarovat se zbytečných chyb a proměňovat šance. Důležitou součástí, díky níž můžeme uspět, bude i atmosféra. Věřím, že budeme mít bouřlivou podporu tribuny, snad nás bude držet a potáhne jako s Mostem, kdy jsme v euforii došly až k vítězství," uzavírá Valerie Smetková.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně