Aktuality A-tým

Nejlepší výkon v sezoně, řekla po Mostu Mýlková a těší se na Ankaru

1.11.2019, 20:04

Časomíra ukončila šedesátou minutu a chvíli nevěděla, jestli se smát, radovat, nebo brečet. Po chvíli, kdy kroutila nad nečekaným a hlavně pozitivním výsledkem, vzala opora Poruby, spojka Barbora Mýlková, do náručí svou dceru a spolu si užívaly sladké chvíle triumfu ostravských házenkářek nad Mostem (26:25).

Co vedlo k takto velkému a cennému vítězství?

Abych se přiznala, tak ani sama nevím. Asi jsme se hlavně ve druhém poločase obrovsky semkly, bylo tam méně technických chyb a k tomu obrana byla neskutečná. A Mučís? (brankářka Hana Mučková) K ní nemám vůbec slov.

Pochytala toho hodně...

Nevím, co měla k obědu, ale vyhrála nám zápas.

Na druhé straně měly jste dost šancí, jejichž proměněním jste mohly zápas rozhodnout dřív, včetně jedné sedmičky, co myslíte?

Mohly, já jsem pořád doufala, že holky odskočí alespoň na dva góly, ale místo toho se to furt táhlo, stále to bylo o gól, nebo remíza. Teď už to ale vůbec nevadí. Vyhrály jsme, máme dva body proti Mostu, soupeři, který hraje Ligu mistrů a to je super.

Jaký je to pocit porazit družstvo, které hraje nejprestižnější evropskou pohárovou soutěž a v MOL Lize navíc dosud neztratil ani bod?

Jak říkám, super. Nemám slov. Myslím si, že jsme předvedly nejlepší výkon v této sezoně.

A to dokonce bez jedné z opor Silvie Poláškové.

Sisi mi je líto, že takový zápas nehrála, možná by bylo dobré se prostřídat s Valčou Smetkovou, ale ta zahrála výborně. Určitě je absence této hráčky pro nás ztrátou, i když... nakonec si myslím, že nám Silva ani moc nechyběla. (smích při pohledu na Silvii Poláškovou) Šlo to i bez ní.

Máte teď volný víkend, ale už ve středu jedete do Prahy na půdu Slavie a poté vás v neděli 10. listopadu čeká také vstup do pohárové Evropy. V rámci 3. kola Challenge Cupu budete v prvním zápase hostit tureckou Ankaru. Těšíte se?

Určitě. Je výborné, že jsme teď vyhrály, protože si myslím, že nám to pomůže nejen do dalších zápasů v MOL Lize, ale i právě v Challenge Cupu. Na Slavii to nebude lehké, naopak, ale věřím a doufám, že i tam budeme hrát svou hru, vyhrajeme a dobře se na Ankaru naladíme.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně