Aktuality A-tým

Po měsíci doma. Poruba v hale Sarezy vyzve slovenský Prešov

18.10.2019, 18:18

Zásluhou reprezentační přestávky a dvou vystoupení venku se už téměř měsíc neukázaly na domácí půdě, v sobotu se to však změní. Házenkářky Poruby v duelu 7. kola mezinárodní MOL Ligy budou hostit od 18 hodin tradičně v hale Sarezy slovenský Prešov.

Ostravanky tímto utkáním začnou náročnější období. Během následujících jedenácti dnů totiž odehrají ještě další tři zápasy. Po Prešovu dojde na pohárovou konfrontaci v Bohumíně, pak ligový duel v Bánovcích a ve středu 30. října se o další body Sokolky porvou v atraktivní předehrávce s úřadujícím mistrem a účastníkem Ligy mistryň Baníkem Most.

Ale zpátky k Prešovu. Trenér Dušan Daniš věří v navázání na úspěšné střetnutí z Písku. „Očekávám, že potvrdíme výkonnost, jakou jsme se tam prezentovali," doufá Daniš s tím, že si těžko vysvětluje rozdílnost výkonů v Šale a následně právě v Písku.

„Hráček se na to ptám, protože se s tím, co se dělo v Šale nemůžu smířit. Debatovali jsme o tom, nemohli jsme tam z devíti metrů dát gól, ale v Písku jsme jich nasázeli dvanáct. Holky také neví. Nerozumím tomu, protože za týden se to, co dlouho trénujeme, přece nedá zapomenout," má jasno kouč.

Ačkoli Prešov dosud získal pouhé dva body, žádné podcenění ze strany Poruby nehrozí. „Herně je na tom lépe, než tento zisk napovídá. Osobně jsem si myslel, že bude mít daleko víc bodů. Je to nepříjemný soupeř, zejména na spojkách, kde má hráčky jako Vencuriková nebo Šutránová, na střed chodí rozehrávat Klučková, i křídla jsou vyvážená. Je to soupeř, u kterého si děvčata musí uvědomit, že jej ani na vteřinu nemohou podcenit. A už vůbec ne proto, že vyhrály v Písku. Výkon musí gradovat," říká bez zaváhání Daniš.

„Proti Prešovu budeme chtít vycházet z kvalitní obrany, vyrážet do protiútoků a prosazovat se v koncovce z pozice pivota, křídel, ale především zpoza devíti metrů ze spojek," dodává.

Otazník visí nad startem křídelnice Adély Baumbachové a pivotmanky Michaely Konečné. „Rozhodneme se až před zápasem. Jinak máme všechny hráčky a jsme kompletní," uzavírá Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně