Aktuality A-tým

Bez bodů. Házenkářky Poruby na půdě Šaly prohrály

5.10.2019, 19:28

Návrat do soutěžních utkání po reprezentační pauze házenkářkám Poruby nevyšel. Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše prohrály v sobotním duelu 5. kola MOL Ligy na těžké půdě Šaly 19:24 (8:9).

Utkání bylo v prvním poločase vyrovnané a vedení si oba týmy předávaly střídavě mezi sebou. Rozdíl ve skóre nebyl vyšší než dvě branky. Zlom přišel až po přestávce.

Domácí hráčky si krátce po obrátce vypracovaly až pětibrankový náskok, k čemuž přispělo i brzká červená karta klíčové střelkyně Ostravanek Elišky Desortové. Odstup Šaly se postupně navýšil až na sedm branek, Poruba ho sice dokázala ještě snížit, ale na výsledek, který by znamenal zisk alespoň bodu, už Sokolky nedosáhly.

Trenér Dušan Daniš měl po utkání pochopitelně ke spokojenosti daleko. A to nejen co se týká výsledku, ale i výkonu. „První poločas byl vyrovnaný a byla tam i fáze, kdy jsme se dostali do vedení. Ve druhém jsme měli tři vyloučené hráčky po sobě a soupeř nám utekl na 17:10. Celkově si myslím, že nám slabě zahrály spojky, konkrétně Andrýsková, Polášková a Smetková," řekl Daniš.

„Neprosazovaly se střelbou zvenku, místo toho se tlačily do přeskoku, což soupeř dokázal ubránit. A co prošlo na bránu, mířilo přesně do těch prostorů, o kterých jsme věděli, že nám je bude gólmanka Novotná chytat a gól tam nedáme. To je jeden z důvodů porážky," pokračoval kouč.

„Vždyť do 33. minuty vystřelila třeba Andrýsková osmkrát a nedala gól, Polášková nevstřelila branku ze šesti střel a ještě zahodila sedmičku. Bez toho, aniž by spojky daly gól, se prostě vyhrát nedá. Přitom hráčky věděly, kde mají střílet," dodal Daniš.

Dalším klíčovým faktorem podle něj bylo, že Poruba plných osmnáct minut strávila v početní nevýhodě. „Doufali jsme, že výpadek na spojkách nám pomůže nahradit Eliška Desortová, jenže ta dostala na začátku druhé půle červenou kartu. Bohužel. Každopádně pokud bychom takto chtěli hrát přes spojky, tak to nemá žádnou budoucnost," uzavřel Dušan Daniš.

HK Slovan Duslo Šaľa - DHC Sokol Poruba 24:19 (9:8)

Branky: Pócsíková 6, Trepáčová 4, Némethová 4, Ušáková 3, Obstová 2, Janičičová 2, Matušincová 1, Rácková 1, Tisajová 1 - Baumbachová 5, Konečná 4, Andrýsková 3, Smetková 2, Mýlková 1, Desortová 1. Rozhodčí: Gabriš, Veselka. Sedmimetrové hody: 8/5 - 3/2. Vyloučení: 4:5 (ČK Desortová). Diváci: 550.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně