Aktuality A-tým

Cestu Českým pohárem začne Poruba v Bohumíně

30.9.2019, 12:24

Házenkářky Poruby znají svého prvního soupeře v této sezoně Českého poháru. Loňské semifinalistky začnou cestu za druhou domácí trofejí ve středu 23. října duelem 3. kola na půdě Bohumína.

Ačkoli je soupeř z Karvinska aktuálně lídrem druhé ligy, skupiny Východ, favorit souboje je zcela jasný. „V té době budeme mít náročnější program, protože v neděli 20. října nastoupíme proti Prešovu, pak hrajeme tedy pohár v Bohumíně, následně pocestujeme v sobotu do Bánovců a uprostřed dalšího týdne doma přivítáme Most," nastínil program po aktuální reprezentační pauze trenér Dušan Daniš.

Pohárový cíl to však nijak nemění. „Během jednoho a půl týdne budeme muset odehrát čtyři zápasy, nicméně v žádném případě si nemůžeme připouštět, že bychom přes tohoto soupeře nepostoupili, byť v jeho kádru najdeme hráčky, které dřív v Porubě působily. Postoupit ale musíme a chceme se skrze tento zápas a také duel v Bánovcích připravit na Most," prozradil Daniš.

Nejbližší duel MOL Ligy čeká Porubu v sobotu, kdy se představí na hřišti slovenské Šaly. Ještě v úterý odehrají Ostravanky v sestavě i s reprezentantkami modelové utkání s dorostenci Frýdku-Místku. Duel začíná v hale Sarezy v 18 hodin.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně