Aktuality A-tým

Nová sezona začíná. Házenkářky Poruby míří do Olomouce

30.8.2019, 9:47

Házenkářky Poruby vstupují do nového ročníku MOL Ligy. Sezonu, kterou si vyšperkují po čase i účastí v evropských pohárech, začnou v sobotu (od 14 hodin) na půdě Zory Olomouc.

Hanačky mají Sokolu co vracet. Na úvod minulé sezony sice vyhrály, v Ostravě však panovala Poruba a mimo jiné i na jejich úkor se svěřenkyně Dušana Daniše dostaly do play-off. Olomouc anproti tomu musela do neoblíbeného play-out. „Bude to opět nepříjemný protivník," je přesvědčený slovenský kouč, jehož kádr doznal v létě několika změn.

Skončila pivotmanka Eva Minarčíková, která odešla do Zlína. Nahradit by ji měla Barbora Zemanovičová. Nejasná je pak situace okolo Hany Maiwaelderové a Alžbety Michalíkové.

Ale zpět k Olomouci. Co trenér od utkání čeká? „Doufám, že tam nezopakujeme výkon, jaký jsme předvedli loni, také v prvním zápase sezony, protože sice jsme prohráli jen o dva góly, ale rovnocenným soupeřem jsme domácím byli jen v posledních deseti dvanácti minutách," vracíse Daniš o rok zpět.

„Pevně věřím, že od začátku to bude vyrovnané a dokážeme hru, kterou jsme se prezentovali v přípravě, zopakovat i v soutěži," dodává Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně