Aktuality A-tým

Házenkářky Poruby čeká v pátek a sobotu první turnaj v Polsku

14.8.2019, 23:43

Příprava házenkářek Poruby jde pomalu ale jistě do finále. Dva týdny před startem mezinárodní MOL Ligy se výběr trenéra Dušana Daniše představí na turnaji v polské Piotrcovii.

Tam Ostravanky odehrají během pátku a soboty celkem čtyři utkání, ve kterých narazí postupně na Chorzów, domácí tým, Žory a na závěr pak Elblag.

Kouč bude dávat pozor především při páteční sadě utkání, o den později mu totiž z různých důvodů bude chybět trio opor - Michaela Konečná, Silvie Polášková a Barbora Mýlková.

„Při prvních dvou zápasech bychom se měli utvrdit v tom, co momentálně trénujeme, zda nám vše bude v našem systému fungovat. V těch sobotních střetnutích pak dostanou prostor další hráčky v našem kádru. Budou tak mít možnost se předvést a zabojovat o místo," odhalil hlavní cíl pro turnaj Daniš.

„V této chvíli máme problém především v obsazení a vyvážení postu křídel, hlavně na pravé straně. Budeme věřit, že se to ještě spraví," dodal trenér, jehož celek se před prvním duelem v MOL Lize zahraje ještě jednou v Polsku. Na turnaji, který budou hostit Kobierzyce.

Program zápasů Poruby - pátek: 12.00 Ruch Chorzów - DHC Sokol Poruba, 16.00 MKS Piotrcovia - DHC Sokol Poruba, sobota: 13.00 DHC Sokol Poruba - MTS Żory, 17.00 STRT Elblag - DHC Sokol Poruba.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně