Aktuality A-tým

První přípravný zápas je tu! Poruba vyzve finalisty Ligy mistrů

26.7.2019, 12:33

Dva týdny přípravy mají za sebou a nyní je čeká první zápas. Házenkářky Poruby se v sobotu od 17 hodin střetnou v Rakousku s ruským Rostovem.

Hrát se bude v hale předního rakouského celku Hypo NÖ. Trenér Dušan Daniš očekává proti velmi kvalitnímu soupeři, který v posledním ročníku vyhrál ruskou superligu a dostal se do finále prestižní Ligy mistrů, těžký zápas. Přednější než výsledek však bude pro zkušeného kouče ukázka toho, jak na tom více než měsíc před startem mezinárodní MOL Ligy je jeho tým kondičně.

„Právě fyzické stránce jsme se v tomto a minulém týdnu věnovali, ve čtvrtek a v pátek jsme byli poprvé v hale v Polance, jelikož u nás se trénovat nedá. Čeká nás přípravné utkání, děvčata mají možnost si zahrát proti účastníkovi finálové části Ligy mistrů. Určitě půjde o soupeře, který bude nad naše síly, nicméně pro nás bude důležité se dostat do zápasového tempa, jelikož děvčata od května žádný zápas nehrála," řekl Dušan Daniš.

„Zároveň se ale chceme pokusit nebýt fackovacím panákem," dodal s úsměvem kouč.

Zpět po splnění reprezentačních povinností už je juniorské duo Valerie Smetková, Eliška Desortová, naopak ale ze studijních důvodů bude v Rakousku Porubě scházet Michaela Konečná. „Je škoda, že si nebudeme moci naší hru prověřit i s ní v sestavě," přiznal Daniš.

„Po našem měření a testování si myslím, že družstvo na tom po kondiční stránce není špatně, některé hráčky jsou na tom ještě lépe než v závěru minulé sezony, takže bylo by fajn, kdybychom v zápase alespoň tuto stránku prodali. Je jasné, že hra bude vzhledem k fázi přípravy ještě skřípat," uzavřel Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně