Aktuality A-tým

V Challenge Cupu narazí Poruba na tureckou Ankaru

16.7.2019, 11:48

Zajímavého soupeře dostaly hned na úvod své poutě evropským Challenge Cupem házenkářky DHC Sokol Poruba. Ostravanky se střetnou s nevyzpytatelným tureckým protivníkem Ankara Yenimahalle BSK.

O termínu i formátu dvojzápasu zatím není jasno a bude to předmětem jednání. O síle soupeře však vypovídá fakt, že je pravidelným účastníkem evropských pohárů, v minulosti hrál také prestižnější Pohár EHF. V uplynulé sezoně vypadla Ankara v osmifinále s pozdějším vítězem Rocasa Gran Canaria.

„Je krátce po losu, takže zatím toho o protivníkovi moc nevíme, informace teprve budeme shromažďovat. Myslím si ale, že slabý nebude, naopak půjde o velmi zdatného soupeře. Zrovna jsem viděl hrát tureckou devatenáctku, v posledních letech tamní házená udělala hodně velký pokrok a blíží se ke špičce Evropy," řekl trenér Dušan Daniš na adresu konkurenta.

"Každopádně platí, že chceme uspět, protože bychom rádi v soutěži došli co nejdál," dodal Daniš.

Poruba se do Evropy podívá poprvé po více než dvou letech. Naposledy Ostravanky hrály rovněž Vyzývací pohár, kde se probojovaly až do semifinále, v němž podlehly a vypadly se švédským Höörem.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně