Aktuality A-tým

Zpět v procesu. Házenkářky Poruby začaly přípravu na novou sezonu

15.7.2019, 23:17

Dovolená skončila, jde se do práce. Den před tím, než se dozví prvního soupeře pro účast v evropského poháru Challenge Cup, odstartovaly házenkářky Poruby přípravu na nový soutěžní ročník 2019/2020. Třetí tým uplynulé sezony české ligy a čtvrtý v mezinárodní MOL Lize se sešel v pondělí k prvnímu tréninku znovu pod vedením zkušeného slovenského kouče Dušana Daniše.

Takřka devět týdnů uplynulo od chvíle, kdy Ostravanky získaly bronzové medaile po vítězství v sérii o třetí místo proti Veselí. Teď se však vydávají na cestu směrem k novým bojům. Ostrý ročník začne Poruba až poslední srpnový den v Olomouci, předtím hráčky čeká tvrdá letní příprava. „Věřím, že si holky během pauzy odpočaly a načerpaly síly, já jsem měl léto spíše pracovní," usmíval se trenér Dušan Daniš.

Na prvním tréninku ho čekal takřka stejný kádr, s jakým se v polovině května loučil. Chyběla pouze Eva Minarčíková, která v Porubě ukončila své působení, a pak dvě juniorské reprezentantky - Valerie Smetková a Eliška Desortová - jež se účastní mistrovství Evropy skupiny B v Litvě.

„Pokud jde o stav hráček, jak na tom jsou, tak to budeme teprve vyhodnocovat. Smetková s Desortovou by se k nám měly přidat v příštím týdnu, jinak je kádr v podstatě stejný. Jedinou změnou je to, že jsme do tréninku zapojili i dorostenky," přiblížil Daniš.

Výrazné posílení se prý očekávat moc nedá. „Chtěli jsme, ale naše záměry nevyšly a teď už je poměrně pozdě. Začínají přípravy a hráčky jsou už rozebrané, takže musíme hrát a pracovat s tím, co máme," vysvětlil kouč.

První část přípravy v úvodních dvou týdnech bude spíše kondičního rázu. „Věnovat se budeme především vytrvalosti, běhům v parku u Sportovní haly, k tomu i hrubé síle v posilovně," popsal Daniš s tím, že postupně přijde na řadu i hra. „Naše hala není do konce měsíce kvůli úpravám v provozu, takže zřejmě pro dva tréninky využijeme halu v Polance," dodal.

První utkání totiž Porubu čeká už v příštím týdnu, kdy změří síly v Rakousku s celkem Rostova na Donu. „Oni budou také po kondiční přípravě, takže půjde vyloženě jen o tréninkový zápas, do kterého půjdeme ze zátěže. Výrazně větší vypovídací hodnotu budou mít od 16. do 18. srpna a pak následujícím týdnu turnaje v Polsku. V mezičase navíc odehrajeme zápasy třeba s chlapci z Ostravy. Celkově bychom měli před začátkem soutěže absolvovat deset nebo jedenáct přípravných duelů," prozradil Dušan Daniš.

Nejen kouč Poruby vnímá proti předchozím sezonám dřívější start soutěže. „Původně jsme počítali se začátkem až v prvním týdnu v září, podle toho jsme plánovali i poslední turnaj v Polsku s tím, že před utkáním v Olomouci bude jeden víkend volný. Nakonec to vyšlo takhle, nedá se nic dělat. Musíme se s tím vyrovnat," uzavřel kouč, který se svými svěřekyněmi očekává, koho mu los určí jako prvního soupeře v novém ročníku Callenge Cupu.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně