Aktuality A-tým

Porubě jde ještě o druhé místo. Přiblíží se mu v Šale?

5.4.2019, 12:27

Poslední dvě utkání základní části MOL ligy mají před sebou házenkářky Poruby. V tom nejbližším, v rámci 21. kola mezinárodní soutěže, hostují svěřenkyně Dušana Daniše v sobotu od 18 hodin na půdě silné Šaly.

Na Slovensko ale Poruba pocestuje ve výrazně větší pohodě. Jak známo, po výsledcích předchozího týdne se jim povedlo splnit základní předsezonní cíl. „Olomouc v minulém kole prohrála, takže je jasné, že skončíme v nejlepší čtyřce," připomíná trenér Dušan Daniš.

Rozhodně to ale neznamená, že už Ostravanky nemají o co hrát. Naopak. „Zápasy v Šale i potom doma s Plzní pro nás mají stále velký význam, protože bychom ještě mohli obsadit druhé místo, což by pro semifinále play-off byla naše výhoda. Zejména pro to, že bychom se vyhnuli Mostu. Z tohoto hlediska se připravujeme i na tyto zápasy velmi svědomitě," přibližuje kouč s tím, že by měl mít k dispozici všechny klíčové hráčky.

„Je tak jasné, že do Šaly jedeme bodovat," dodává Daniš.

A co čeká od soupeře, který v mezinárodní soutěži je v tuto chvíli na třetím místě o pět bodů před Porubou? „Myslím si, že doma je Šala velmi nebezpečná. Hrají rychlou a kombinační házenou, hodně tak bude záležet na výkonu našich brankářek," odhaduje Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně