Aktuality A-tým

Citelné zaváhání! Porubanky na jihu Čech vybouchly

23.2.2019, 16:40

Pouze devatenáct branek, katastrofální výkon především v útoku a nula bodů! To je účet sobotního vystoupení házenkářek Poruby v rámci 17. kola mezinárodní MOL Ligy na půdě Písku, na který svěřenkyně Dušana Daniše překvapivě nestačily a prohrály tam 19:21 (9:11).

Domácí hráčky měly hned od úvodu navrch, byly ve vedení a ve 24. minutě si vypracovaly dokonce pětibrankový náskok. Ten sice ještě do přestávky stihly Ostravanky stáhnout na rozdíl dvou gólů, ale po obrátce se vše vrátilo do starých kolejí a k původnímu odstupu.

Po čtyřiceti minutách bezkrevného výkonu však Poruba na svého soupeře nastoupila a opět začala stahovat. Vyrovnat se ji povedlo jedenáct minut před koncem, ovšem místo toho, aby svého soupeře dorazila, přišlo zřejmě uspokojení, že se to ke dvěma bodům dohraje samo.

Nedohrálo. Čtyři neproměněné sedmimetrové hody a spousta technických chyba v celém utkání, podpořená zbytečnou červenou kartou pro oporu Michaelu Konečnou se na výsledku výrazně projevily.

Závěr mnohem lépe zvládl Písek, který tak ukončil sérii porážek a zároveň výrazně zkomplikoval Porubě cestu do play-off.

"Myslím si, že dnes jsme zaostali za svlou výkonností, které jsme schopni. Hráli jsme vysoce nekoncentrovaně a nesoustředěně, porazilo nás družstvo, které chtělo vyhrát a více bojovalo, zatímco my jsme se nedokázali prosadit ani z protiútoků, ani z střelou spojek zpoza devítky. Mnoho chyb jsme udělali v rozehrávce a nakonec jsme zahodili čtyři sedmimetrové hody, což v zápase, kdy prohrajete o dva góly, je strašně moc. Je pak jasné, že se to musí projevit na konečném výsledku," zhodnotil duel trenér Dušan Daniš.

"Podle vývoje v tabulce a toho, jaké zápasy nás ještě čekají, nám určitě tyto dva body mohou v boji o play-off chybět," přiznal kouč.

Sokol Písek - DHC Sokol Poruba 21:19 (11:9)

Nejvíce branek: Kubišová 5, Šetelíková 4, Pešková 2 - Desortová 6, Smetková 4, Baumbachová 2. Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmimetrové hody: 1/0 - 6/2. Vyloučení: 3:1. ČK: Konečná (Poruba).

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně