Aktuality A-tým

Další body důležité pro účast v českém play-off leží v Písku

21.2.2019, 23:28

Napravit poslední domácí neúspěch a v boji o místenku v play-off opět zabrat venku, potřebují házenkářky Poruby. V sobotním utkání 17. kola MOL Ligy hrají od 15 hodin na půdě Písku, který má opačné starosti.

Domácímu týmu jde totiž o záchranu. Zvlášť po tom, co v devíti posledních zápasech dokázali porazit pouze poslední Bánovce. Ve čtvrtek proto klub oznámil ukončení spolupráce s trenérem Vladislavem Jordákem, kterého u týmu vystřídala členka realizačního týmu české ženské reprezentace a zároveň bývalá česká reprezentantka - Kateřina Keclíková. Roli asistentky pak vykonává Kateřina Kučerová.

Ostravanky přesto mají cíl jasný. „Samozřejmě si tam pojedeme pro dva body," potvrzuje trenér Dušan Daniš, který však upozorňuje.

„Musíme si ale dát pozor, protože Písek je v těžké situaci a v každém zápase se bude snažit hrát tak, aby uspěl a bodoval. Musíme si pohlídat začátek zápasu, abychom se dostali do vedení, vyvarovali se hluchým místům a problémovým situacím, které by mohly vzniknout," uvědomuje si zkušený slovenský kouč.

Kádr by měl mít takřka kompletní. Otazník visí pouze nad účastí Barbory Mýlkové. Z domácího týmu vidí Daniš jako největší nebezpečí duo Kvášová, Šetelíková.

„Kvášová je zkušená a Písek nedávno posílila. Nastoupila už se Zlínem. Se Šetelíkovou jde o sehranou dvojici z dřívějších dob ve Slavii. Určitě hráčky upozorníme, abychom je eliminovali," slibuje Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně