Aktuality A-tým

Souboj s mistrem potřetí. Poruba doma hostí Baník Most

15.2.2019, 11:09

V náročném domácím programu v novém roce pokračují v sobotu házenkářky Poruby. Po Šale, Olomouci a Michalovcích přivítají Ostravanky ve své hale v rámci 16. kola mezinárodní MOL Ligy od 18 hodin Most.

Nálada po posledním vítězství nad Zlínem sice v ostravském táboře panuje dobrá, že by však měl trenér Dušan Daniš důvody k úsměvům, se říct nedá. Hrozí, že kvůli zdravotním trablům nebude moci použít některé hráčky.

„Prakticky celý týden netrénovala Valča Smetková, nejistá je i Hanka Maiwaelderová a otazník visí i nad Silvií Poláškovou, která má stále potíže se zánětem paty. Asi od botasky. Uvidíme, asi nepůjde ji použít na celý zápas, spíše na jednotlivé úseky," popsal situaci Daniš.

„Celkově je to dost nerůžové, protože trénovalo většinou jen sedm, osm, devět hráček, takže těžko se na takového soupeře připravuje. Přece jen se sedmi hráčkami to s Mostem těžko odtáhnete," přiznal kouč.

Ať Poruba nastoupí v jakémkoli složení, Daniš věří, že jeho tým nechá na hřišti v boji o co nejlepší výsledek vše. „Věřím, že děvčata, která budou k dispozici do hry, se vypnou k maximálnímu a bojovnému výkonu. Pak uvidíme, na co to bude stačit, protože Most má hodně možností. Poslední zápas v poháru nás ale utvrdil v tom, že i s Mostem se dá hrát vyrovnaná partie. Z tohoto hlediska by to měl být zajímavý duel," poukázal na poslední měření sil s Baníkem, které vyhrál Most jen díky rozstřelu.

„I když jsme v prvním poločase prohrávali, dokázali jsme nepříznivý stav dotáhnout a ve druhé půli jít dokonce do vedení. Může to na družstvo zapůsobit trochu blahodárně. Stejně jako to, že Most sice porazil Michalovce, my s nimi ale dokázali hrát vyrovnaný zápas skoro až do konce. Z tohoto hlediska by si naše děvčata mohla o to víc věřit," uzavřel Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně