Aktuality

DOMA SE PORUBANKY ROZLOUČILY VÝHROU

6.5.2024, 12:54

Náročný víkend mají naše holky za sebou. V sobotu odehrály utkání s Olomoucí, v neděli s Plzní. S Olomoucí jim utkání vůbec nevyšlo dle představ, ale v neděli si proti oslabené Plzni spravily chuť a vyhrály.

 

Utkání s Olomoucí se hrálo mimořádně v hale v Polance a výsledkově nedopadlo, od začátku jsme tahali za kratší konec a Olomouc rychlou hrou diktovala tempo hry. Anežka Farářová sice otevřela skóre, ale to bylo poprvé a naposledy, kdy jsme vedli. V 16.minutě si za stavu 5:10 bral trenér time out, ale pomohlo to jen na chvíli, kdy Anežka Farářová dvěma střelami stáhla skóre na 7:10, ale Olomouc si vedení stále hlídala. Nedařilo se nám ani v obraně a množství technických chyb, i nevynucených nás sráželo dolů. Soupeřky si tak ve druhém poločase hlídaly bezpečný náskok a zaslouženě braly body.

 

Trenér hodnotil toto utkání krátce:

Čekali jsme, že dokážeme zopakovat stejný výkon jako v Olomouci a získáme další dva body. Toto utkání bylo ale jako noc a den. Naše družstvo nejen, že nedokázalo zopakovat stejný výkon, ale totálně propadlo. Hráčky Olomouce nás přehrávaly ve všech činnostech. Nefungovala obranná činnost a v postupném útoku jsme neproměnili celou řadu vyložených šancí. V efektivitě střelby nás Olomouc vysoce přehrála a rovněž naše brankářky neměly svůj den a za děravou obranou měly pouze 20% úspěšnost. Toto utkání bylo opravdu z naší strany velice špatné a hráčky Olomouce nám tak dokonale oplatily porážku ze své palubovky. Jen jsem si přál, ať naše hráčky rychle zapomenou na toto utkání a soustředí se na další zápas, který nás čekal v neděli."

 

DHC Sokol Poruba - DHK Zora Olomouc 28:35 (12:16)

Nejlepší střelkyně: Rajová Kri. 6, Cabadajová, Farářová a Rajová Kar. Po 4, Hiraldo 3/3 - Daňková 8, Malinová 5/2, Kubálková A., Kubálková K. a Vasiljeva po 4. Rozhodčí: Beňuš, Uhlíř. Vyloučení:5/3.

 

 

Nedělní utkání, poslední domácí v této sezóně začalo již v 15 hodin a opět v domácím prostředí haly Sareza. Před utkáním proběhlo několik příjemných záležitostí. Šéf klubu Jan Zezulčík poděkoval panu Jiřímu Osmančíkovi za dlouholetou práci pro klub v roli zapisovatele a předal mu dárkový koš. Pan Osmančík se rozhodl ukončit své působení v této funkci a my mu všichni za to děkujeme. Léta v Porubě trénoval a všichni pamatujeme jeho dlouhé výběhy na Skalku a Mexico a vryl se tak hluboko pod kůži mnoha porubským házenkářkám. Přejeme mu tedy do dalších let hlavně pevné zdraví. Dalším oceněným byl jeho kolega „na stolku", pan Miroslav Hnilička, který nedávno oslavit životní jubileum. Také jemu přejeme pevné zdraví a mnoho osobních úspěchů. Věříme, že nám zůstane dlouho věrný. Kulaté narozeniny měl také náš dlouholetý hlasatel Tomáš Hanzl. I jemu poblahopřál Honza Zezulčík a popřál vše nejlepší. Poslední oceněnou byla naše hráčka Sheila Hiraldo, která se rozhodla ukončit své působení v Porubě. Jsme hrdi, že Sheila, kapitánka portorické reprezentace byla dva roky naší součástí a zanechala v našich srdcích velkou stopu. Sheila svou energií a pozitivním přístupem byla malým i velkým hráčkám Poruby vzorem. Děkujeme Sheilo a přejeme do další životní etapy zdraví, štěstí a pohodu.

Pak už následovalo samotné utkání. Plzeň hrála evidentně oslabena, kdy dvě hráčky zůstaly na tribuně a další opory se nezapojily vůbec do hry. Nejlepší střelkyně Plzně Veronika Fenclová pak chodila pouze na sedmičky. Naše holky si oproti sobotnímu utkání šly od začátku za vítězstvím, i když se samozřejmě Plzeň nevzdávala. První poločas byl hodně vyrovnaný (7:6, 10:9) a skončil našim těsným vedením 13:11. Druhý poločas zahájila gólem skvěle hrající Terka Dybalová, ale Západočešky se stále držely na dostřel (16:15). Ve 40.minutě jsme odskočili na 19:15 a drželi jsme velmi solidní náskok (23:17), když přišlo vyloučení a červená karta pro mladou plzeňskou střelkyni Schreibmeierovou. Následně za třetí vyloučení odešla na tribunu další plzeňská hráčka Linda Galušková za stavu 24:21. Soupeřky se i díky našim chybám a nepřesnostem dotáhly na 25:24 a v 56. minutě si bral trenér Hudeček oddechový čas aby tým uklidnil a řekl hráčkám pokyny na poslední fázi utkání. Tina Rajová dvěma brankami v závěru pojistila výhru na konečných 27:25.

 

Trenér Hudeček utkání hodnotil takto:

Všichni jsme byli plni očekávání, co s hráčkami udělá sobotní porážka. Musím před družstvem smeknout, protože od první minuty bylo jasné, že nedaruje soupeři ani centimetr palubovky zadarmo. Neustále jsme si udržovali mírné vedení. Výborná obrana ve spolupráci s dobře chytající Marinou Shalimovou, byly základními kameny našeho vedení. Družstvo Plzně se opíralo o svou druhou nejlepší střelkyni Schreibmeierovou, která do svého vyloučení vystřelila neskutečných 18 ran a docílila 7 branek. Naše hráčky však tentokrát pracovaly velice dobře a po zisku míče se snažily o rychlý přechod do útoku. V postupném útoku pak pestrou hrou dokázaly překonat obranu soupeře. Ve druhém poločase jsme si vypracovali až šestibrankový náskok, který jsme však trestuhodně promarnili a soupeř se dotáhl na rozdíl jediné branky. Infarktový závěr však naše hráčky zvládly a zaslouženě zvítězily. Celému družstvu patří velký dík, že se v posledním utkání na domácí palubovce rozloučily zaslouženým vítězstvím a udělaly tak radost našim věrným fanouškům. Za týden jedeme ke svému poslednímu utkání sezóny do Plzně. Čeká nás určitě tvrdá odveta a tak se musíme pořádně připravit a porvat se o vítězství stejně kvalitně, jako v domácím utkání. Držte nám palce a ještě jednou děkujeme za vi přízeň."

 

 

DHC Sokol Poruba - DHC Plzeň 27:25 (13:11)

Nejlepší střelkyně: Dybalová 6, Farářová 5/2, Kalyhina a Rajová Kar. Po 5, Rajová Kri. 3 - Fenclová 7/6, Schreibmeierová 7. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Vyloučení: 4/5 (ČK - Schreibmeierová a Galušková L.)

 

Fotogalerie od Štěpánky Czyžové z obou utkání jsou ke shlédnutí na našem webu ZDE

 

Jak zmínil trenér, poslední utkání sezóny hrají Porubanky v Plzni a to v sobotu 11.5.2024 v 17:30. Utkání bude opět ke shlédnutí na tvcom.cz, odkaz ZDE

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc6204194:19825
2.DHC Plzeň6411184:17924
3.Handball club Zlín6213181:17813
4.DHC Sokol Poruba6303174:17812

Nejlepší střelkyně