Aktuality

MOL LIGU ČEKÁ O VÍKENDU POSLEDNÍ KOLO

19.4.2023, 21:56

Je tady poslední utkání základní části MOL ligy a porubské házenkářky jedou na druhý konec republiky do Kynžvartu. Ten celkem překvapivě vyhrál na půdě Olomouce a mají stále teoretickou šanci na play off. A to v případě, že by naše holky porazil. Navíc by v posledním utkání musela prohrát Plzeň v Dunajské Stredě a Olomouc ve Stupavě a to je málo pravděpodobné. Navíc Ostravanky svou kůži nedají lacino. I když oslabeny o zraněné hráčky a po dlouhé cestě je v lázeňském městě nečeká nic lehkého, už několikrát dokázaly, že bojovat umí.

 

Bez pauzy pak bude následovat play out, kde náš tým čeká s jistotou Zlín a s největší pravděpodobností Plzeň a Kynžvart. Hrát se bude, jak už jsme psali, systémem každý s každým doma - venku (středa/sobota) a body ze základní části všem týmům zůstávají. Poslední tým z play out skupiny pak sehraje baráž o Interligu s vítězem 1.ligy, což je nyní s přehledem HK Hodonín.

 

Po několika zraněních zkušených hráček v této sezóně se v posledním utkání doma se Slavií ukázaly mladé porubské naděje v dobrém světle. Ke čtyřem brankám zkušené Míši Konečné přidaly spojky Markéta Prašivková, Karolína Rajová a Klára Ulmanová dohromady 13 branek! Navíc brankářka Patricie Wizurová, vloni stejně jako Klára ještě mladší dorostenka, kryje velmi zdatně záda Adéle Hřebejkové.

 

Poslední tři jmenované se nedávno zúčastnily reprezentačního kempu českých juniorek, které se připravují na letošní Mistrovství Evropy, které se uskuteční na začátku prázdnin v Rumunsku. Tak jsme je malinko vyzpovídaly.

 

Páťo, jak probíhal reprezentační sraz, jaký jste měli program?

„Kemp začal v Luhačovicích, tam jsme si připomněly herní kombinace, trénovaly střelbu, nechyběla kondice, regenerace, video atd. Po čtyřech dnech jsme odjeli do Srbska, kde nás čekaly dva těžké zápasy proti srbským juniorkám. Bohužel jsme obě utkání těsně prohrály, ale ze zápasů jsme se ponaučili a dalo nám to s holkama „lekci", kterou bychom nerady dostaly později na mistrovství."

 

Čeká vás letos tedy evropský šampionát, koho máte ve skupině a jak vidíte své šance?

„Všechny tyto kempy jsou přípravou na Euro, na kterém jsme ve skupině s Dánskem, Černou Horou a Severní Makedonií. Myslíme si, že los nám přál a my určitě nechceme šanci postoupit ze skupiny a být v top osmičce zahodit či propásnout. Držte nám v červenci palce!"

 

Kláro, teď k MOLce. Se Slavií jste hrály v hodně oklešťené sestavě. Stálo to téměř na vás mladých. Jak se hrálo proti tak zkušenému soupeři?

„Ano, bohužel nás trápí hodně zranění a proto jsme nenastoupily v plné sestavě. V zápase se ukázala zkušenost a v bráně pomohla hlavně v prvním poločase Kudláčková dobrým výkonem. Ale i tak si myslím, že jsme podaly v naší sestavě dobrý výkon."

 

Kájo, nyní vás čeká Kynžvart a pak play out. Jak vidíte vaše šance?

„Tenhle týden se na Kynžvart pečlivě připravujeme. Dáme do toho maximum jako vždy a budeme usilovat o co nejlepší výsledek. To stejné bude platit v play-out. Vše bereme velmi zodpovědně. Držte nám palce!"

 

Utkání s Kynžvartem můžete sledovat jako vždy na tvcom.cz ZDE

 

Informace o českých juniorkách najdete ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně