Aktuality

PORUBSKÉ MLÁDÍ ZDATNĚ SEKUNDOVALO PRAŽSKÉ SLAVII

16.4.2023, 14:35

V sobotu do Ostravy přijela pražská Slavie v plné sestavě, včetně reprezentační brankářky Kudláčkové. Náš tým proti favoritkám nastoupil notně oslaben. Z reprezentačního srazu portorického nároďáku přijela zraněná Sheila Hiraldo, na tréninku se zranila Aneta Kavalová a Karolína Rajová sice nastoupila, ale trápilo ji zraněné rameno. I přesto se náš mladý tým nevzdal a do poslední minuty bojoval o co nejpřijatelnější výsledek.

 

Samotný začátek utkání byl vyrovnaný, ale pak Slávistky mírně odskočily (3:6, 4:9) a to donutilo domácího trenéra vzít si oddechový čas. Následovala desetiminutovka, kdy Porubanky na každou Slávistickou branku odpověděly taky gólem, ale snížit skóre se jim nepovedlo (7:12). Po další brance Pražanek si bral opět time out trenér Hudeček. Dorostenkám Kláře Ulmanové a Karolíně Rajové se sice povedlo mírně snížit (9:13), ale v posledních dvou minutách si hostující tým vzal šestibrankové skóre zpět. Poločas tak skončil 9:15.

 

Mladé sedmnáctileté juniorské reprezentantce Kláře Ulmanové se podařilo na začátku 2.poločasu hned skórovat na 10:15, ovšem po gólu Míši Konečné přišla tříbranková slávistická smršť a rázem vedla Slavie už o 8 branek (11:19). Ale ani pak se naše holky nepoložily. Při střelecké chuti byla spojka Markéta Prašivková, která dala během jedné minuty dvě branky a další dvě přidala ještě ke konci utkání. Bohužel i přes zlepšený výkon v útoku ve druhé půli si zkušenější soupeř hlídal vedení a utkání tak skončilo 25:32. I přes porážku předvedly naše „mladé pušky" dobrý výkon proti druhému nejlepšímu českému celku MOL ligy a ukázaly tak, že v Porubě roste nadějné mládí.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Naše družstvo se bohužel v současné době potýká s celou řadou zranění, které si některé hráčky přivezly z reprezentačních srazů. Příprava na toto utkání, tak byla velice komplikovaná, protože jsme nemohli řádně trénovat v plné sestavě. Do utkání tak nastoupily  tři hráčky se sebezapřením a patří jim za to velký dík. Toto se bohužel podepsalo na našem výkonu. Hlavně v prvním poločase jsme podali velice slabý výkon a soupeř toho dokonale využil a vypracoval si 5 - 6 brankový náskok. Družstvo Slavie těžilo z našich technických chyb, přestřílelo nás z prostoru spojek a hlavně křídel. Náš postupný útok opět výrazně zaostával za obrannou činností. V šatně jsme si celou řadu věcí vyříkali a opravdu do druhého poločasu nastoupilo jiné družstvo. Náš postupný útok měl kvalitu a zvýšila se ještě víc agresivita v obraně. Pro zdramatizování utkání jsme zkoušeli hrát v početní převaze 7:6, bez brankářky. Tento risk nám vycházel, ale bohužel jsme neproměnili celou řadu vyložených šancí a tak se soupeř mohl radovat z vítězství. Naší útěchou může být fakt, že jsme druhý poločas prohráli o jedinou branku 16:17! Nyní nás čeká poslední utkání základní části MOL ligy v Kynžvartu, který nečekaně vyhrál v Olomouci. Pevně věřím, že se hráčky dají zdravotně do pořádku a budeme schopni kvalitně trénovat. Na utkání play out, která nás po skončení základní části čekají, musíme být připraveni, abychom odvedli co nejlepší výkony."

 

DHC Sokol Poruba - DHC Slavia Praha 25:32 (9:15)

Rajová Ka.5, Konečná 4/1, Prašivková a Ulmanová po 4 - Vostárková 6, Jestříbková a Švihnosová po 5, Míšová 4/1, Zimová 4. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Vyloučení: 2/1.

 

Poslední utkání základní části MOL ligy odehrají Porubanky v Kynžvartu v sobotu 22.4. Pak bude systémem středa-sobota, dvoukolově doma-venku  následovat české play out.

 

Fotogalerii z utkání naleznete na našem webu ZDE

Kompletní fotodokumentaci od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně