Aktuality

K BODŮM V ŠAĽE CHYBĚL KOUSEK

12.2.2023, 21:11

Holky jely do Šaly bez zbytečného respektu. Věděly, že jako předposlední tým tabulky proti vedoucímu týmu MOL ligy nemají co ztratit. Bohužel začátek jim utekl a v 10.minutě prohrávaly 5:1. Pak se ale otřepaly a během dalších pěti minut stáhli manko a dokonce otočily skóre ve svůj prospěch (5:6, 6:8). Bohužel ve 28.minutě viděla červenou kartu Karolína Rajová a do druhé půle tak už nemohla zasáhnout. Poločas skončil nakonec remízou, když v poslední minutě skórovala domácí Takáčová.

 

Druhou půli začaly Porubanky podstatně lépe než tu první a hned navýšily vedení o dvě branky (11:13). Šalanky ale srovnaly a na chvíli i vedly (14:13). Vedení si hned zase naše holky vzaly zpět a až do konce bojovaly jako správné lvice. Vidina zisku bodů na půdě favorita je hnala kupředu a tým držela v bráně skvělými zákroky Adéla Hřebejková. Bohužel následovala v 52., 53 a 56.minutě tři vyloučení na naší straně, domácí srovnaly a v posledních minutách nejlepší střelkyně domácích Ščípová dvěma brankami otočila na konečných 22:20.

 

Trenéru Hudečkovi se toto utkání hodnotilo hodně smutně:

 

„Po porážce s Plzní jsme odjížděli s odhodláním poprat se o co nejlepší výsledek. Na hru Šaly jsme se důkladně připravovali a veškeré útočné i obranné varianty jsme měli přečtené z videa. Vstup do utkání nám nevyšel a my po zbytečných technických chybách a špatné střelbě prohrávali. Všechno by nasvědčovalo tomu, že odjedeme s debaklem. Holky ale ukázaly obrovskou morální sílu a jako skvělý tým se neskutečně zvedly. Začaly hrát zdravě agresivně a doslova válcovaly Šalu. Ta najednou nevěděla co hrát. My tak otočili vývoj utkání z 5:1 na 7:10! Šala nám dala za 18 minut pouze 2 branky. Výborná obrana, spolu se skvěle chytající Hřebejkovou v bráně byly základním kamenem našeho herního vzestupu. Po celý další průběh utkání si naše družstvo udržovalo malý, povětšinu dvoubrankový náskok a to i přes skutečnost, že jsme hráli velice často v oslabení a dokonce i ve 4 hráčkách. Některá nám nepochopitelná rozhodnutí rozhodčích jsme stále dokázali ustát, ale bohužel ten tlak byl v posledních asi deseti minutách tak obrovský, že jsme nakonec podlehli o dvě branky. Nechci se tady vymlouvat na rozhodčí, ale bylo mi děvčat nesmírně líto, jak dřely a veškerá snaha šla vniveč. Naskýtá se otázka, zda má smysl tato utkání na Slovensku hrát? Po mé krátké zkušenosti u žen, jde o vyhazování peněz za dopravu a urážka hráček, které tomuto krásnému sportu dávají maximum svého volného času a srdíčko. Po utkání jsem hráčkám poděkoval a kladl na srdce, že pokud budou hrát s takovýmto nasazení, tak se nemusí bát žádného soupeře. Nyní se musíme dát zdravotně do pořádku, protože řada hráček si z utkání odnesla větší či menší šrámy. Nejhůře dopadla Anežka Farářová, která má z 21.minuty první půle zlomený nos, podotýkám bez potrestání. Naštěstí je to bojovnice a utkání dohrála. Tento víkend máme naštěstí volno a tak veškeré síly musíme soustředit na utkání ve Zlíně. Pevně věřím, že si hráčky z utkání odnesou jen to pozitivní a udělají maximum pro další zlepšení svého herního výkonu."

 

 

 

HK Slovan Duslo Šaľa - DHC Sokol Poruba 22:20 (11:11)

Nejlepší střelkyně: Ščípová 6/4, Pócsiková 5, Takáčová 3 - Farářová 5/3, Konečná 4, Hiraldo 3. Rozhodčí: Bohuniczky, Szerencsés. Vyloučení: 2/6 (ČK Rajová Ka.)

 

 

(Foto: FB HK Slovan Duslo Šaľa)

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně