Aktuality

Cesta za snem o medailích ještě nekončí

1.3.2020, 19:21

Je za námi utkání 23. kola MOL Ligy žen, ve kterém se domácí Sokolky mohly přiblížit k bronzovým medailím, ale po remíze 26:26 se budou ještě chvíli se Slávií Praha o zisk medailí přetahovat.

 

Místy až vyhrocené utkání napomohlo k řadě zbytečných technických chyb, ztrátám míčů na obou stranách, ale také k výborným výkonům brankářek.

Úvod zápasu patřil domácí Porubě, ta se do vedení dostala zásluhou Silvie Poláškové, která se v krátkém časovém sledu dokázala několikrát prosadit a neomylně skórovat. Následně ale začaly domácí hráčky kupit technické chyby, a ty pak z rychlých útoků Slavie nemilosrdně trestala, čímž se Poruba dostala do tříbrankového poločasového manka.

 

Vstup do druhého poločasu opět lépe vyšel domácím Porubankám, které se dokázaly vrátit do hry a ve 41. minutě zásluhou Maiwaelderové zakončující přesně z levé spojky srovnaly skóre na (18:18). Dalšímu vývoji zápasu pomáhala skvěle chytající brankářka Hana Mučková, která dnes měla parádní formu a několika velice důležitými zákroky udržela tým ve hře do konečného výsledku 26:26.

 

 

Hodnocení trenéra Daniše: "Každý bod je dobrý, ale musím říci, že dnes jsme nehráli tak, jak jsme normálně zvyklí.  Úvod zápasu nám vyšel krásně, ale po prvních 10 minutách jsme úplně nesmyslně ztratily 4-5 míčů, čehož soupeř využil, začal trestat a dostal se do vedení.

Ve druhém poločase jsme zlepšili hru, bohužel ale nastal okamžik, kdy jsme mohli hrát 4 minuty v kuse přesilovku, ale my jsme tento úsek hry vůbec nezvládli a prohráli 0:2. Toto byl zlom zápasu a velká chyba z naší strany, která nás stála vítězství.

Za dnešní zápas si ale absolutorium plně zaslouží brankářka Hanka Mučková, která dnes podala skvělý výkon a neustále nás držela ve hře."

 

DHC Sokol Poruba - DHC Slavia Praha  26:26  (13:16)

 

Sestava a branky: Mučková Hana, Krebs Oleksandra - Polášková Silvie 9/2, Desortová Eliška 5/2, Maiwaelderová Hana 5, Smetková Valerie 3, Konečná Michaela 2, Mýlková Barbora 1, Zemanovičová Barbora 1, Devátá Karolína, Kučerová Veronika, Dybalová Tereza, Andrýsková Veronika, Prašivková Markéta, Baumbachová Adéla, Šmidáková Marie

 

Nejvíce branek: Polášková 9/2, Maiwaelderová 5, Desortová 5/2 - Galušková 6/4, Franková 4, Pokorná 4. Sedmimetrové hody: 4/4 - 4/4. Vyloučení: 2:3. ČK: realizační tým (SLA).

 

Cesta za snem o medaile stále ještě nekončí. Dělba bodů rozhodla o tom, že tabulka zůstává po 23. kole stejná, Slavia má sice i nadále náskok 3 bodů, ale Porubským ženám může hodně pomoci dohrávka 20. kola s Prešovem, která je na programu 11.3. od 18:00 hodin. Ještě předtím však 7. 3. odehraje porubský tým zápas 24. kola v Dunajské Stredě.

 

 

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně