Aktuality

"Čeká nás těžký soupeř a boj o medaile, jsme připraveni je získat," říká trenér Daniš

27.2.2020, 18:46

 

Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše se v neděli 1. března od 17.00 hodin střetnou s aktuálně třetím celkem interligové tabulky DHC Slávií Praha. V dalším přímém souboji však nepůjde pouze o medaile z MOL ligy, ale také o lepší pozici pro českou část play-off.

 

 

Zápas se Slávií je již tuto neděli, jak vypadá tým po fyzické stránce?

Proti Slávii nastoupíme v plné sestavě, nějaké maličké zranění nás trápí, ale měli bychom to zvládnout. Určitě budeme hrát tak, abychom uspěli.

 

Psychická stránka je také důležitá. Prohra v Mostě dobrou náladu v týmu nepoznamenala?

Prohra z minulého týdne děvčata psychicky nepoznamenala. Věděli jsme, že je Most doma velmi silný o čemž se přesvědčily už i jiné týmy. Dali jsme do zápasu vše, první poločas jsme celkem zvládli, pak ale přišlo několik nepřesností ve střelbě a technické chyby, kterými jsme přišli o lepší výsledek. Zápas se nepovedl, ale museli jsme na něj rychle zapomenout, protože další těžký nás čeká.

 

Nedělní boj o bronz ....

Byl bych velice rád, kdybychom doma vyhráli a zápas přinesl důležité body, ale musíme vzít v potaz i to, že Slávie je teď dobře rozehraná, z posledních 9-ti zápasů mají 8 krát výhru a jednu remízu, což znamená, že jsou v naprosté psychické pohodě. Nesmíme ale zapomínat na fakt, že každý zápas je jiný, což znamená, že na nás by si teď klidně mohli vylámat zuby.

 

Jak tedy probíhala příprava?

Příprava na zápas probíhala standardně, jako na každý jiný konkrétní zápas. Hru Slávie máme načtenu a rozebránu z videí, proběhlo hodnocení i jednotlivé varianty, které by během zápasu mohly nastat. Soupeř je to těžký, ale určitě nemáme důvod se ho zaleknout. Od prvního hvizdu si musíme pohlídat slávistické střelkyně, hlavně Pokornou a Galuškovou, ale i Jačkovou a Svobodovou. Dávat pozor bude třeba i na jejich aktivní obranu. Bude to velice těžký a vyrovnaný zápas pro oba týmy, ostatně jako každý, který se Slávií hrajeme. Děvčata vědí, že je výhra je nutná. Pokud bychom náhodou zaváhali, tak nás to odsouvá do role, kdy ztrácíme dobré postavení do české části play-off.

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně