Aktuality

Překvapení! Házenkářky Poruby zaskočily druhé Michalovce

12.1.2020, 17:30

Po Mostu získaly doma další cenný skalp. Házenkářky Poruby nad očekávání zvládly nedělní utkání 16. kola MOL Ligy, v němž porazily druhý celek tabulky mezinárodní soutěže Michalovce 26:24 (11:10), a výrazně si tak pomohly v boji o české play-off.

Trenér Dušan Daniš nemohl nasadit čtveřici hráček základní sestavy (Maiwaelderová, Desortová, Smetková, Andrýsková), ale už solidní úvod naznačil, že by domácí tým nemusel dělat soupeři sparingpartnera. Utkání bylo od úvodu vyrovnané, a ani jedno z družstev se nedostalo do výraznějšího vedení.

Hostující hráčky přibrzdila brzká červená karta pro Holejovou. Přetahovaná o každý gól však pak pokračovala i po přestávce, více štěstí ale měly domácí Ostravanky, které duel dovedly do vítězného konce a po pohárovém triumfu nad Slavií tak v Polance zvládly i další těžkou bitvu. Zároveň ukončily sedmizápasovou vítěznou sérii soupeřek.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (Poruba): "Myslím si, že v tom stavu, v jakém se nacházíme, jsou to zlaté body. Ale v tom vývoji tabulky a po domácích prohrách se Zlínem a Olomoucí hodně potřebné. Děvčata dnes fantasticky bojovala, vycházueli jsme z velmi dobré obrany podpořené výkonem brankářek. V závěru jsme využili Mučkovou, která celý týden kvůli nemoci netrénovala. Ale tah nám vyšel, pochytala pár podstatných střel, což bylo třeba. Soupeř má velmi mladý kádr, hlavně na krajních spojkách, podobné je tomu i při těch absencích u nás. Ve středu to pak bylo vyrovnané."

Peter Dávid (Michalovce): "Zasloužené vítězství Poruby, protože ji fungovala obrana, se zcela vynikajícím výkonem brankářky Mučkové. My jsme zažili něco podobného jako v Dunajské Stredě, prostě nám zápas nevyšel. Okolnosti, odražené míče, vše šlo k soupeři, ale to se stává. Procházíme velkým křtem, protože náš mladý tým s jedinou zkušenou hráčkou takové zápasy ještě nezvládá. Máme se co učit a aspoň vidíme, že na papíře je to něco jiného, než jaká je skutečnost."

DHC Sokol Poruba - Iuventa Michalovce 26:24 (11:10)

Branky: Konečná 9/5, Baumbachová 6, Šmiodáková 5, Polášková 4/1, Zemanovičová 2 - Wollingerová 11/4, Štefaníková 5, Trúnková 5, Štefánová 1, Bajčiová 1, Radovič 1. Rozhodčí: Válek a Opava. Vyloučení: 3:5. ŽK: Mýlková, Zemanovičová - Štefaníková, Trúnková. ČK: Holejová (Michalovce). Diváci: 134.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně