Aktuality

„Věřil jsem, že postupový gól dáme,“ řekl po Ankaře trenér Daniš

18.11.2019, 12:08

Těžkou bitvu před další reprezentační přestávkou mají za sebou házenkářky Poruby, když v odvetě 3. kola Challenge Cupu v Ankaře uhájily jen těsně devítibrankový náskok. Trenér Dušan Daniš přiznal, že velký vliv měl úvod, po němž Sokolky nabraly rychle čtyřbrankovou ztrátu. „Začali jsme se zbytečně velkým respektem," přiznal kouč.

Jak tedy hodnotíte utkání v Ankaře?

Byl to velmi těžký zápas, což je patrné už z výsledku. Jak říkám, začali jsme se zbytečně velkým respektem a v prvních šesti sedmi minutách jsme ztratili hned čtyři míče, což znamenalo čtyři jejich branky. Vedení si pak Ankara udržovala, a v závěru poločasu ho ještě o dva góly navýšila. Myslím si, že v této části hry jsme neměli tak kvalitní obranu, jako v domácím utkání, podobně jsme na tom byli i s účinností střelby.

Druhý poločas jste ale rozjeli mnohem lépe...

Šli jsme do toho s tím, že se musíme zlepšit a to se povedlo, protože jsme domácí dostali do složitých situací, kdy s námi měli problémy. Sice obrana už byla dobrá, ale produktivita nikoliv, zahazovali jsme mnoho šancí, brankářka nám chytila dost možností. Nakonec jsme to ale bojovností a dvěma góly Elišky Desortové v závěru zvládli. Pak jsme to dokázali udržet tak, abychom postoupili dál.

Přesto nebýt řady nevyužitých příležitostí, mohl mít celý dvojzápas poklidnější průběh, viďte?

To ano, ale musíme si uvědomit, že celý program okolo zápasu byl velmi náročný. Od pátku jsme prakticky pořád cestovali, jen hodinu po příjezdu do Ankary jsme měli trénink, takže únava se asi projevila. Je pak otázkou, jak se děvčata vyspala, ráno následoval další trénink a ve čtyři odpoledne tamního času zápas. Ale pohárové zápasy prostě takové jsou. To samé podstupuje i Most v Lize mistrů. Na to se nedá zvyknout, s tím se musíte ztotožnit.

Je to zkušenost...

Jistě. Mnoho hráček, které by v minulosti absolvovaly pohárová utkání, v týmu není. Věřím, že příště to budou snášet daleko lépe a určitým potížím se vyhneme.

Nedolehlo na tým, že Ankara postupně stahovala devítibrankový náskok z prvního utkání, až se nakonec v závěru opravdu dotáhla?

Samozřejmě, ale je nutné ocenit hráčky za to, že rozhodující momenty holky uhrály tak, že se Ankara nedostala celkově do vedení. Naopak, dokázaly gólem kontrovat a vrátit postup na svou stranu. Domácí pak museli hrát rychle, pospíchat, z čehož vyplývaly jejich chyby, a těch jsme dokázali využít.

Jak vám osobně bylo, když Ankara stav dvojzápasu v 58. minutě srovnala?

Věřil jsem, že postupový gól ještě dáme, na druhé straně bylo důležité ještě ubránit jejich dva tři útoky. A také naštěstí Saša Krebs chytila sedmičku.

Těšit se můžete na dalšího soupeře, los osmifinále je na programu v úterý. Máte družstvo, které byste si přál?

Budeme doufat v Graz, tak uvidíme.

TÝMY V OSMIFINÁLE CHALLENGE CUPU:
1. koš: Lokomotiva Záhřeb, ZRK Bjelovar (oba Chorvatsko), DHC Sokol Poruba (Česko), RK Zajecar 1949, RK Naisa Nis (oba Srbsko), Mecalia Atletico Guardes (Španělsko), JuRo Unirek VZV (Nizozemsko).
2. koš: HIB Handball Graz (Rakousko), KH-7 BM. Granollers (Španělsko), Maccabi Rishon Lezion (Izrael), SSV Brixen Südtirol (Itálie), ACME-Zalgiris Kaunas (Litva), CS Madeira, SIR 1MAIO/ADA CJB (oba Portugalsko).

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně