Aktuality

Jedenáctigólová Polášková: Ukázaly jsme, že nejsme žádná béčka

10.11.2019, 23:36

Přišla, nastřílela jedenáct branek a zvítězila. Spojka Silvie Polášková ukázala, proč je pro házenkářky Poruby tak důležitá. Ač kvůli zlomenému nosu chyběla v posledních dvou soutěžních utkáních a ani toho moc nenatrénovala, v úvodním duelu 3. kola Challenge Cupu byla nejlepší střelkyní a měla lví podíl na vítězství nad Ankarou 34:25.

I přes zranění dlouho neuvažovala, zda nastoupí. „Od doktora jsem ještě neměla povolení, ale taková příležitost zahrát si evropský pohár se nenabízí každý den. Bylo by mi hrozně líto, kdybych nenastoupila, tak jsem si řekla, že do toho půjdu," usmívala se po utkání.

„Ale schválně jsem nos ani netejpovala, abych na to neupozorňovala. Zároveň jsem však díky tomu nevnímala, že mě něco blokuje. Řekla bych, že jsem na to vůbec nemyslela. Nijak mě to neomezovalo," dodala Polášková.

S výkonem týmu byla spokojená. „Zejména s tím, co jsme předvedly ve druhém poločase," upozornila. „Ano, o přestávce jsme vedly jen o tři branky, ale pak jsme trpělivě stupňovaly útok, zpřesnily jsme střelbu, vylepšily obranu, zase kouzlila Hanka Mučková v brance a nakonec to skončilo takhle. Myslím, že do odvety máme výbornou pozici a byla by naše blbost, kdybychom to venku nezvládly dotáhnout," uvědomovala Polášková.

Zatímco před prvním duelem Poruba moc informací o soupeři neměla, nyní se má z čeho poučit. „Myslím si, že dobře pronikaly středem obrany, měly dobré kličky a skvělou hru jedna na jednu, takže na to si musíme dát pozor a zlepšit to. Jinak si myslím, že to bylo dobré. Na druhé straně ony se na nás také připraví, tak by bylo dobré je něčím překvapit," poznamenala Polášková.

„Stejně jako s Mostem jsme si ukázaly, že házenou umíme, můžeme hrát s každým soupeřem a nejsme žádná béčka z České republiky. Navíc můj nos vydržel, nedostala jsem přes něj a ještě jsme vyhrály takovým rozdílem. Můžu být maximálně spokojená," uzavřela Silvie Polášková s tím, že šetřit se nemá v plánu a nastoupí i ve středeční předehrávce 11. kola MOL Ligy proti Dunajské Stredě.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně