Aktuality

První krok Poruba zvládla. Ankaru doma porazila o devět branek

10.11.2019, 19:24

Vítězný návrat do evropských pohárů prožily v neděli házenkářky Poruby. Svěřenkyně trenéra Dušana Daniše porazily v úvodním utkání 3. kola Challenge Cupu turecký celek Ankara Yenimahalle BSK 34:25 (15:12).

Ostravanky si tak vybudovaly solidní pozici před odvetou, která se na půdě soupeře uskuteční 17. listopadu.

Utkání se v úvodu vyvíjelo vyrovnaně. Po krátké chvíli, kdy se ve vedení vyhříval turecký celek, si hlavní slovo vzala Poruba a ujala se taktovky. Odskočit na vyšší rozdíl, než jedné branky, se však povedlo Ostravankám až v 17. minutě (8:6).

První poločas nabídl podívanou nahoru-dolů, jeden útok střídal druhý a domácí několikrát opět podržela brankářka Hana Mučková, i jejíž zásluhou šla Poruba do šaten s tříbrankovým náskokem.

Sokolky vstoupily lépe i do druhého poločasu, nastartovaly svůj gólostroj a postupně náskok dál navyšovaly až na devět branek. Opět i díky povedeným zákrokům Mučkové. Poruba si tak veze do Turecka nadějné vedení.

Ohlasy trenérů:

Dušan Daniš (Poruba): "Možná jsme začali s velkým respektem, nevěděli jsme, co od soupeře můžeme čekat. Hlavně střed obrany nám nefungoval tak, jak obvykle. Hráčky Ankary nám tam přeskakovaly, buď okolo pivota, nebo v kombinacích jedna na jednu. Postupně jsme se s tím ale vypořádali, děvčata si uvědomila, co soupeř hraje a defenziva se zlepšila. Nakonec jsme se dostávali do protiútoků, ze kterých jsme se prosazovali."

Esra Günderová (Ankara): "Vůbec to od nás nebyl dobrý výkon, dělali jsme strašně moc chyb, díky kterým jsme se nedokázali prosadit, ale odvetu hrajeme doma a věřím, že se zlepšíme."

DHC Sokol Poruba - Ankara Yenimahalle BSK 34:25 (15:12)

Branky: Polášková 11/6, Desortová 9, Maiwaelderová 4, Konečná 3, Andrýsková 3, Smetková 2, Mýlková 2 - Öztürková 7/5, Kozayevová 6, Akgünová-Göktepeová 5, Atalarová 4, Ertapová Koyunoglová 3.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně