Aktuality

Házenkářky Poruby chtějí navázat na úspěch z Hané. Přijede Veselí

6.9.2019, 13:15

Repríza posledních tří utkání minulé sezony a bojů o bronzové medaile, čeká v sobotu (od 18 hodin) házenkářky Poruby. Tým trenéra Dušana Daniše přivítá v hale Sarezy v Hrušovské ulici Veselí nad Moravou.

Na jaře byly, jak známo, úspěšnější Ostravanky. Ty by rády navázaly nejen na to, ale také na první zápas v této sezoně, v němž vyhrály v Olomouci 27:24. Naproti tomu Veselí prohrálo doma se Šalou (27:29).

„Výkon z Olomouce, zejména nepovedený první poločas, jsme si rozebrali. Po tom, co jsme odehráli na turnajích v Polsku, jsem čekal kvalitnější hru. Hlavně že se spojky prosadí více střelbou zpoza devíti metrů. To chybělo, proto se to musí dostat zpátky do těch kolejí, v jakých jsme se prezentovali na turnajích," prozradil kouč Dušan Daniš.

Na otázku největšího nebezpečí ze strany soupeře odpověď dlouho nehledá. „V létě se na spojce posílily o Annu Gebre Selassie, která už předtím hrála v Olomouci, takže není nováček v soutěži. Jinak zůstaly Kubačková, Kučerová a Pastorková, což je základ hráček, které tvořily jejich hru. Celkově si myslím, že tedy hlavně na spojkách mají zkušené hráčky, takže naši hru budeme zakládat na obraně. Nedovolit jim rozvíjet svůj herní potenciál," vysvětlil Daniš.

Doufá, že se na družstvu neprojeví nervozita, která ho trochu svazovala právě před týdnem. „Nastoupíme poprvé v sezoně doma, navíc proti soupeři, se kterým se v závěru soutěže v minulém ročníku třikrát praly o bronzovou medaili. Jelikož se to na jaře povedlo, tak věřím tomu, že by k žádnému svazování dojít nemělo," řekl trenér.

„Po tom, co jsme dovezli body z Olomouce, určitě nikdo z našich fanoušků nepočítá s tím, že bychom měli doma ztratit body s Veselím. Věříme, že uspějeme," uzavřel Dušan Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně