Aktuality

Trenér Daniš: Úspěšná sezona, vrchol týmu ale ještě může přijít

29.5.2019, 14:53

První sezonu u týmu házenkářek Poruby má za sebou zkušený trenér Dušan Daniš. A povedla se. Tým po dvou letech znovu došel do českého play-off, z něhož vytěžil bronz, byl krok od vítězství v poháru a zaujal i v mezinárodní MOL Lize, kde skončil čtvrtý.

Přitom se Poruba musela vyrovnat s trochu hektičtější létem, kdy skončil kouč Peter Olšavský i některé hráčky. „Myslím si, že celá sezona byla trochu turbulentní. Kádr se dával dohromady postupně, dlouhodobě byla mimo Silvie Polášková, pak odešla Mária Revajová, takže družstvo procházelo řadou změn. I tomu by se pak daly připisovat kolísavé výkony, které jsme během soutěže měli," řekl Daniš.

Na mysli má především remízu v Bánovcích či prohru v Písku, tedy se soupeři z dolních pater tabulky MOL Ligy. „Bohužel jsme se těmto výpadkům nevyhnuli. Navíc zápasů, které jsme nedotáhli do vítězného konce, bylo víc. Myslím si ale, že s touto kolísavou výkonností se střetávalo více družstev v soutěži. Ať už Slavia, Veselí, nebo i Olomouc. Týmy, které měly možná ještě lepší skladbu týmu než my, proto považuji sezonu za úspěšnou," doplnil trenér.

Litovat však může nepovedených sedmičkových rozstřelů, které Porubě vzaly pohárovou trofej i účast ve finále českého play-off. „To určitě mrzí, ale na druhé straně to jsou ty momenty, v nichž se zápasy rozhodovaly, a my je nezvládli," uznal Daniš.

Jedním velkým plusem roku je výrazné zapojení mladých hráček v čele s reprezentantkami Eliškou Desortovou a Valerií Smetkovou. „A to i přesto, že jsou ještě hodně mladé," upozornil Daniš.

„Vyrovnaný jsme měli post pivotmana, snad jen od křídel jsem čekal kvalitnější hru. Zejména v oblasti proměňování šancí. Podobné to je i na pozici střední spojky, kde jsme nejčastěji užívali Báru Mýlkovou, která se vrátila po mateřské dovolené, a možná i proto se její výkonnost naplno projevila až v závěru sezony. Škoda, že byla samotná, v průběhu sezony tam musely alternovat Bětka Michalíková s Evou Minarčíkovou," přiznal.

Spokojený je i brankářkami, kde po letech místo Markéty Mácalové přišla zkušená Alexandra Krebs. „Ano, i tam by se chybičky našly, ale celkově bych řekl, že družstvo hrálo na hranici svých možností, které skladba týmu a jednotlivé hráčky na daných postech umožňovaly. Vrchol týmu ale ještě může přijít," pokračoval Dušan Daniš.

V letním období připravuje i obměnu a posílení kádru. „Potřebovali bychom vyšší produktivitu křídel, ze stran jsme dávali málo branek. Totéž se týká i postu pivota, zvlášť když končí Eva Minarčíková. A potřebné je ještě přivést jednu dvě spojky, pokud chceme výkonnost stabilizovat a posunout se zase výš," má jasno Daniš.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně