Aktuality

Házenkářky Poruby vezou ze Slovenska důležité body

6.4.2019, 19:27

Důležité body a velmi cenné vítězství, které se v závěru ročníku v mezinárodní MOL Lize bude určitě hodit, získaly v sobotu večer na jihozápadě Slovenska házenkářky Poruby. Ostravanky vyhrály utkání předposledního 21. kola soutěže v Šale 26:24 (17:10).

Úvodní branku střetnutí si sice připsaly na své konto jako první domácí hráčky, jenže to bylo naposledy, kdy vedly. Poruba rychle skóre obrátila a postupně si budovala náskok, který se vyšplhal až na poločasových 17:10.

I vstup do druhé půle se povedl lépe Šale, stáhla ztrátu o dvě branky, ale Poruba si pětibrankový odstup udržovala. A to až do závěru, kdy domácí tým sice opět zabral, ale na menší než dvoubrankový rozdíl se už nedostaly.

Pravděpodobně nejcennější výhru během posledních dvou let v MOL Lize už Poruba udržela.

"Odehráli jsme velmi dobře první poločas, ale ve druhém možná pod vlivem vysokého vedení jsme zbytečně polevili v koncentraci. Hlavně v obranných činnostech. Navíc v útoku jsme zahodili několik vyložených šancí. Nakonec jsme výsledek museli hodně strážit, abychom ho uhráli," hodnotil trenér Dušan Daniš.

Čím si vysvětloval vysoké poločasové vedení po prvních třiceti minutách? "Hráli jsme velmi kvalitně v obraně a vepředu jsme proměňovali gólové příležitosti. Po přestávce jsme chtěli trochu prostřídat, ale to úplně nevyšlo. Hráčky se nechytily tak, jak jsme předpokládali. Toho soupeř využil a přiblížil se až na dva góly," dodal Daniš.

HK Slovan Duslo Šala - DHC Sokol Poruba 24:26 (10:17)
Branky:
Némethová 9, Trepáčová 4, Obstová 3, Königová 2, Gajdošová 1, Pócsíková 1, Takáčová 1, Tisajová 1, Ušiaková 1 - Konečná 8, Polášková 6, Mýlková 4, Baumbachová 3, Michalíková 3, Desortová 2.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně