Aktuality A-tým

NA OLOMOUC 31 BRANEK NASTAČILO

29.3.2024, 0:08

Poslední utkání základní části MOL ligy s Olomoucí, které Porubanky předehrávaly ve středu 27.3. v hale Sareza bylo jako přes kopírák s těmi minulými. Chybělo opět málo, aby naše holky braly body. Ale pěkně od začátku. Olomouc přijela sice v plné sestavě, ale bez své hlavní trenérky Lucie Fabíkové. Na lavičce ji zastoupil její asistent Jan Bělka. Po představení obou týmů proběhlo jedno malé ocenění. Naši partneři, zástupci firmy VodoTech a Aqualia se rozhodli ocenit dárkovým poukazem naši oporu Míšu Demlovou za její přínos klubu a hlavně reprezentaci klubu v kvalifikačních utkáních české reprezentace s Nizozemskem, které proběhly minulý měsíc.

Pak už se šlo bojovat o poslední dva body do tabulky. Utkání zahájila dvěma brankami olomoucká Monika Machačová a za nás skórovala v prvních deseti minutách jen Anežka Farářová a to ještě mohla jednu branku přidat, kdyby proměnila sedmimetrový hod. Olomoučanky si ale vedení neustále udržovaly (2:4, 3:6). Z našich hráček se pak k Anežce gólově přidaly Míša Demlová a Kája Rajová, ale dotáhly skóre pouze na rozdíl jedné branky (7:8). Za stavu 7:10 si vzal trenér Hudeček oddechový čas. Následovalo bohužel vyloučení Anety Kavalové a Hanačky úřadovaly. V přesilovce skórovaly dvakrát a pak přidaly další dvě branky, my žádnou (7:14). Po tomhle našem hluchém místě naštěstí holky zabraly a třemi brankami alespoň nepříznivý stav snížily (10:14). Poté přišla dvě olomoucká vyloučení v krátkém sledu a my mohli využít dvojnásobnou přesilovku. Bohužel faulovala i naše Nasťa Kalyhina a stav se zase srovnal. Přesto jsme ještě do poločasu snížili na 13:16.

První branku druhé půle dala opět Olomouc, ale my přidaly nejprve dvě a po vyloučení Jansové další dvě a bylo srovnáno (17:17). To si vzal trenér Bělka time out a začalo se od znova. Ve 40.minutě viděla červenou kartu olomoucká Jansová za třetí vyloučení za stavu 18:19. I když naše holky dávaly branky, vůbec nám nefungovala obrana a za záda našich brankářek padal jeden gól za druhým (21:22, 23:25). Vždy jsme se pouze přiblížili na jednobrankový rozdíl, jako v 51. minutě z ruky Anety Miskové (25:26). Opět jsme neubránili a v 53.minutě si trenér Hudeček bral time out za stavu 25:28. Kája Rajová pak během minuty dvakrát skórovala a opět svitla naděje alespoň na remízu. Anežka Farářová bohužel neproměnila sedmimetrový hod a hosté si pořád drželi jedno nebo dvoubrankový náskok. Trenér Hudeček si tři minuty před koncem vzal svůj poslední time out a všichni doufali, že holky dramatickou koncovku zvládnou. A vypadalo to nadějně, když Kája Rajová srovnávala minutu a půl před koncem na 31:31. Bohužel Anna Kubálková se z křídla nemýlila (31:32) na rozdíl od naši Verči Kučerové a Iva Malinová z Olomouce jen zpečetila konečný výsledek 31:33.

 

Trenér Hudeček hodnotil poslední utkání takto:

Vstup do utkání předčil veškeré možné prognózy. Tak katastrofální vstup jsem ještě u družstva nezažil. V 10 minutě prvního poločasu jsme měli neskutečných 8 technických chyb, které soupeř tvrdě trestal. Náš přístup, nasazení a disciplína byly opravdu trestuhodné a my po právu prohrávali rozdílem 7 branek. Naštěstí jsme dokázali zvednout naši hru, ale přesto jsme do šaten odcházeli za stavu 13:16. V šatně jsme si hlasitě vyříkali náš přístup a hlavně naši hru v postupném útoku a rovněž neagresívní obrannou činnost. Druhý poločas již snesl lepší měřítko. Zvedlo se nasazení jak v obraně, tak se zvedla kvalita i v postupném útoku. Pomaličku jsme umazávali vedení Olomouce a srovnali na remízu. Bohužel naše obrana a slabší výkon brankářek nám neumožnil dostat se do vedení a přitlačit soupeře ke zdi. V závěru jsme opět šli do rizika hry bez brankářky v početní převaze 7:6. Tato hra na rozdíl hry v přesile 6:5, nebo dokonce 6:4 nám rozhodně vychází lépe. Bohužel šance, které jsme si vypracovali jsme trestuhodně zahodili a mnohdy jsme zbytečně naskakovali z malých úhlů v křídlech. V tomto směru nás soupeř vysoce převyšoval a přehrával. Družstvo Olomouce zaslouženě zvítězilo. My se musíme za svůj špatný výkon omluvit všem našim věrným fanouškům a v dalším průběhu sezóny dokázat, že tento katastrofální přístup a výkon se již nebude opakovat."

 

DHC Sokol Poruba - DHK Zora Olomouc 31:33 (13:16)

Nejlepší střelkyně: Farářová 10/3, Rajová Kar. 7, Demlová a Misková po 3 - Kubálková A. 7, Vasiljeva 6, Malinová 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 3/5 (ČK: Jansová).

 

Fotogalerie na našem webu naleznete ZDE a kompletní fotogalerie od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

O víkendu se dohrají poslední utkání MOL ligy a ženskou složku čekají reprezentační akce. Ženy vyzvou v závěru kvalifikace Finky a Portugalky a poté se vrhnou ve Španělsku do tolik očekávané kvalifikace o Olympijské hry v Paříži. Budeme českému týmu držet všechny palce.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc200263:6921
2.DHC Plzeň220067:6319
3.DHC Sokol Poruba320191:8910
4.Handball club Zlín310289:8910

Nejlepší střelkyně