Aktuality A-tým

PORUBA CHCE MOL LIGU ZAKONČIT VÝHROU

22.3.2024, 21:17

Poruba je tedy zachráněna. Vyhrála důležité utkání s Hodonínem a čeká ji play out. Před tím ale ještě odehraje poslední utkání MOL ligy. Přivítá v hale Sareza Zoru Olomouc. Po dohodě klubů se utkání přesunulo na středu 27.3.2024 a rozhodčí zahájí utkání v 18:00 hodin. Následovat budou velikonoční svátky, reprezentační přestávka a pak již zmíněné play out.

V reprezentační přestávce čekají naši reprezentaci závěrečné boje v kvalifikační skupině o Euro, když hrají ve Finsku a v Plzni přivítají Portugalsko. Hned po těchto dvou utkáních odehraje česká ženská reprezentace ve Španělsku kvalifikační turnaj o Olympijské hry v Paříži. Což je po velice dlouhé době obrovská šance dostat českou házenou na Olympiádu. Utkání s Portugalskem a olympijskou kvalifikaci bude vysílat Česká televize. Více informací ZDE.

Nyní se ovšem naše pozornost zaměřuje na poslední kolo MOL ligy a chybí odehrát ještě jedno utkání 20.kola mezi Kynžvartem a Michalovcemi.

 

Na blížící se utkání, i to minulé se zeptáme naší nejlepší střelkyně, Anežky Farářové, která v utkání s Hodonínem vstřelila svůj stý gól v letošní sezóně.

 

Anežko, v Hodoníně jste potvrdili účast v play out a vyhnuli jste se tím pádem baráži. Byla před utkáním cítit nervozita?

„Určitě všichni víme, že hrát o záchranu není úplně příjemná záležitost, takže tam drobná nervozita byla, ale věděli jsme, že na Hodonín máme a jiná možnost než odejít ze zápasu se 2 body neexistuje."

 

Byly po utkání nějaké oslavy?

„Byly jsme rády, že jsme se zachránili, takže jsme to s holkama trochu oslavily, ale určitě bychom byly rády za oslavování lepších příležitostí."

 

Ty sama si v utkáni dosáhla mety 100 branek. Co to pro tebe znamená a čeká tě nějaký "příspěvek do šatny"?

„Upřímně já moc statistiky nesleduji. Důležitější by bylo mít více bodů v tabulce, ale určitě mě taková meta potěší. Jsem si jistá, že mě nějaký příspěvek čeká (úsměv)."

 

Teď vás čeká Olomouc, poslední utkání základní části. O nic už nejde v rámci pořadí v tabulce MOL ligy, jaká je motivace do utkání?

„Výhra nad Olomoucí by nám mohla zvednout sebevědomí před play-out a taky bychom čestně zakončili základní část soutěže, takže určitě je stále o co hrát."

 

Děkujeme a držíme palce jak do utkání s Olomoucí, tak do play out.

 

Utkání můžete samozřejmě shlédnout osobně v hale Sareza nebo případně na tvcom.cz ZDE.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně