Aktuality A-tým

DÍKY VŠEM ZA PODPORU !!!

17.3.2024, 20:52

Do Hodonína odjela v sobotu s týmem i početná skupina fanoušků. Všichni si byli vědomi důležitosti tohoto utkání a chtěli podpořit porubské házenkářky v cestě za tolik potřebnými body. Za vydatné podpory z tribun zahájily naše holky utkání s Hodonínem žlutou kartou, kterou obdržela Míša Demlová. Ta pak na opačné straně hřiště po pěkné přihrávce od Anežky Farářové otevřela skóre utkání. O minutu později bohužel Anežka faulovala hodonínskou hráčku v rychlém útoku a musela na dvě minuty na střídačku. Z nařízeného sedmimetrového hodu domácí vyrovnali (1:1). Oslabení jsme zvládli a po něm navýšila na 2:3 opět Míša Demlová z pivota. Za Hodonín srovnávala potřetí Veronika Štipčáková a my šli opět do oslabení. Následně i Hodonín a hra se početně srovnala. Naše holky tuto pasáž zvládly dobře. Po začátku plném několika vyloučení na obou stranách se hra zklidnila a od 9.minuty už jsme domácím nedovolili srovnat. (5:7, 7:10). Od 20. do 29.minuty nasázela do hodonínské branky pět gólů po sobě Karolína Rajová a to už jsme si udržovali čtyř až pěti brankový náskok. Do střelecké listiny přidala svůj díl také Páťa Wizurová, která skórovala přes celé hřiště do prázdné brány. Do šaten se pak šlo za příznivého stavu 12:16.

 

Druhou půli zahájili střelecky domácí, kdy z pravé spojky střílela Veronika Štipčáková. My ale hned odpověděli stejně jako na začátku utkání z pivota (13:17). V bráně nás jistila skvěle chytající Páťa Wizurová, dva krásné góly přidala Sheila Hiraldo, z dálky se trefila Anežka Farářová a my si držely stále náskok pěti branek (14:19, 15:20). V 11.minutě dokonce navýšila skóre Kája Rajová na 15:22 a všichni jsme pevně věřili, že holky už tento zápas nepustí. Obrana fungovala, naše brankářky zlikvidovaly dvě hodonínské sedmičky, zato naše exekutorka sedmimetrových hodů Anežka Farářová byla neomylná a dostala se tak mezi stobrankové střelkyně v letošní sezóně. Ostravské bojovnice si tak šly sebejistě za důležitým vítězstvím. Posledními dvěma brankami zpečetila Míša Demlová výhru 22:29 a holky si tak zajistily před posledním utkáním jistotu play out. Do baráže tak půjde Hodonín.

 

V dalších interligových utkáních vybojoval Písek na půdě Mostu jeden bod a zajistil si tím účast v play off. Poslední kolo tak může jen kosmeticky upravit tabulku. Účastníci národní nadstavby jsou tedy už jasní. O Mistra ČR si zahraje Most, Kynžvart, Slavia a Písek. Play out o konečné umístění pak Olomouc, Plzeň, Zlín a Poruba. Hodonín se utká s vítězem 1.ligy.

 

Jak hodnotil trenér Hudeček důležitou výhru?

Všichni jsme si byli dobře vědomi toho, že v případě vítězství se dané družstvo vyhne baráži. My sami jsme si tuto situaci zkomplikovali zbytečnou porážkou doma se Šalou. Nastupovali jsme do utkání oslabeni o zraněnou Baumbachovou a se sebezapřením hrála Kája Rajová. Z videa jsme měli velice dobře přečtenou hru našeho soupeře a celý týden jsme procvičovali veškeré varianty, které by nás mohly potkat. Děvčata plnila taktické pokyny a hrály s velkou jistotou. O poločase jsme si vyříkali některé zbytečné technické chyby a určili taktiku na druhý poločas. Sestavu, která se chytla jsme pak příliš neměnili a tak se některé hráčky na palubovku nedostaly. Ty ale pochopily, že se do sestavy, která hraje výborně, nemíchá, ať neurazíme ,,Házenkářského Boha". Po celé utkání lavička žila a hráčky se navzájem povzbuzovaly. V tomto utkání to byl skutečně týmový výkon. Po celý druhý poločas jsme si udržovali náskok, obrana hrála opět na výbornou a společně se skvělým výkonem brankářek jsme dokráčeli k zaslouženému a veledůležitému vítězství. Po závěrečném hvizdu se na hřiště seběhly i hráčky, které byly v hledišti a společně pak slavily naše vítězství. Já bych chtěl touto cestou poděkovat nejen hráčkám, které se o naše vítězství zasloužily na hřišti, ale i těm, které do utkání nezasáhly a které s družstvem odjely k tomuto utkání. Ukázaly týmového ducha. Samozřejmě, bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří vážili cestu do Hodonína a byli v hledišti slyšet. Děkuji všem, kteří nás podporovali i u obrazovek a drželi nám palce. Doufám, že se jim naše hráčky odvděčily krásným a bojovným výkonem, který nám přinesl zasloužené vítězství. Nyní nás čeká poslední utkání základní části, které sehrajeme ve středu 27.3.2024 s družstvem Olomouce. Pevně věřím, že naše vítězství je dobrou pozvánkou pro vás kteří nám držíte palce."

 

HK Hodonín - DHC Sokol Poruba 22:29 (12:16)

Nejlepší střelkyně: Kalinová 8/2, Štipčáková 8/5 - Rajová Kar. 7, Demlová 6, Farářová 5/4. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 3/6.

 

Jak zmínil trenér, s Olomoucí se utkání předehrává a to ve středu 27.3.2024 v hale Sareza od 18:00 hodin. Po velikonocích pak bude následovat play out, které se hraje systémem doma/venku s každým ze soupeřů. Body ze základní části se přesouvají do play out. Termíny jednotlivých utkání zveřejníme ihned po rozlosování. Sledujte naše stránky a sociální sítě, sezóna z daleka nekončí.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně