Aktuality A-tým

UTKÁNÍ O VŠECHNO

13.3.2024, 14:39

Jak už jsme psali, Porubanky čekají poslední dvě utkání základní části MOL ligy a v sobotu tedy jedou na půdu souseda v tabulce do Hodonína. Ten má na kontě stejně jako Poruba 4 body a to za dvě výhry se Zlínem. Na podzim naše holky doma Hodonín porazily 31:28, kdy nehrála Anežka Farářová a za Hodonín Laura Víchová, jedny z nejlepších střelkyň obou týmů. Teď už jsou obě hráčky opět ve formě, tak se ukáže, kdo bude úspěšnější. My pevně doufáme, že Poruba. Ve hře je samozřejmě ještě poslední kolo, které může zamíchat kartami. Hodonín pojede na Slavii a Poruba přivítá doma Olomouc.

Jsme všichni napnutí, jak dopadne konečná tabulka MOL ligy. V play off už má své místo jisté Most, Kynžvart a Slavia. O čtvrtém postupujícím se rozhodne v posledních dvou kolech. Písek má sice náskok čtyř bodů na Olomouc, ale čeká je Most a Michalovce. Olomouc by musela dvakrát vyhrát a to s Dunajskou Stredou a s námi a navíc čekat, co Písek. Play out má jisté Plzeň a Zlín, další dvě místa obsadí výše zmínění Písek nebo Olomouc a jeden z dvojice Poruba, Hodonín. Poslední český tým pak hraje baráž s vítězem 1.ligy.

 

Napnutá je určitě mladá talentovaná porubská spojka, juniorská reprezentantka Klára Ulmanová, která bohužel do hry letos už nezasáhne. Zeptali jsme se ji, jak to s ní vypadá?

 

Kláro, porubští fanoušci tě nyní pravidelně vídají na tribuně, ještě nedávno s berlemi. Co a kdy se ti vlastně stalo?

„Na tréninku po prvním zápase sezóny s Mostem jsem si utrhla přední křížový vaz."

 

Jak vypadá nyní tvá rekonvalescence, v jaké fázi jsi a kdy tě asi uvidíme na palubovce?

„Momentálně mám už po operacích a začínám rehabilitovat a posilovat. Pevně věřím, že se na hřiště dostanu v dohledné době a příští sezónu budu 100% připravená. Už se moc těším."

 

Co říkáš na hru holek? Býváš s týmem častěji než jen na zápase?

„Holky dokážou hrát vyrovnané zápasy se všemi týmy, to dosvědčují i výsledky, kdy holky hrály na půdě Slavie, která vyhrála minulou sezónu titul. Holky hrály naprosto vyrovnaný zápas, to stejné můžu říct o posledním utkání proti Šaľe, bohužel nám vždy chybí kousek toho sportovního štěstí, abychom urvaly body. S holkami se vidím i na některých trénincích, kde se s nimi potkám hlavně v posilovně, ale už se těším, až se plně zapojím do všech tréninků."

 

Teď Porubu čeká Hodonín, pojedeš fandit? Co bys jim poradila do utkání?

„Holky pojedu do Hodonína určitě podpořit a poradila bych jim, aby hrály koncentrovaně celých 60 minut a věřily v to, co umí a jsem přesvědčena, že body do Poruby určitě přivezou. Držte holkám palce!"

 

Děkujeme a přejeme hodně sil do rekonvalescence.

 

Utkání s Hodonínem můžete sledovat jako vždy na tvcom.cz, odkaz je ZDE

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně