Aktuality A-tým

VTEŘINY DĚLILY PORUBU OD ZISKU BODŮ

11.3.2024, 12:48

Doslova vteřiny chyběly v neděli Porubankám k zisku tolik potřebných bodů. Kdo byl v hale nebo sledoval utkání na tvcom.cz musel být s předvedenou hrou našich holek nadmíru spokojen. Nechyběla bojovnost, týmový duch, pevná obrana, po celou dobu žila s holkami na hřišti celá lavička i fanoušci, to vše bohužel do 59.minuty. Pak se vše zbortilo jako domeček z karet.

Ale od začátku. Nástup do utkání se ostravským házenkářkám povedl na výbornou. V 6. minutě za stavu 4:0 si musel vzít hostující trenér Peter Pčola time out a důrazně svým hráčkám domluvit. Zlepšenou obranou nám soupeřky nedovolily až do 13.minuty skórovat a sami vstřelili dvě branky, svou první až v 10.minutě utkání. Naše holky skvěle bránily a Páťa Wizurová kryla většinu střel. V polovině poločasu tak byl výsledek celkem chudý na branky (5:3). Šňůrou tří branek pak Šaľe naše holky opět odskočily (8:3). Slovenský tým ale ani na chvilku nepolevil ve svém rychlém přechodu do útoku a ve 26. minutě stáhl náš pětibrankový náskok na 10:7 a to si vzal oddechový čas náš trenér. Anežka Farářová následně bohužel neproměnila sedmimetrový hod a Šaľanky se závěrečným hvizdem stáhly skóre na 11:10.

Druhá půle začala lépe pro Slovenky a hned vyrovnaly (11:11). Pět minut bylo skóre vyrovnané (13:13), následně přidaly Kristina Rajová a Mária Cabadajová každá po dvou brankách a opět se Porubankám dýchalo lépe (17:13). Bohužel jen na chvilku, Šaľa rychle náš náskok stáhla (18:17, 19:18). Ve 49.minutě si za stavu 20:18 vzal trenér hostí time out a bylo jasné, že závěr utkání bude pořádně napínavý. I přes to, že Šaľa stáhla na 20:19 a Sheila Hiraldo bohužel neproměnila sedmimetrový hod, si naše holky udržovaly alespoň minimální náskok (21:20). V 54.minutě si vzal trenér Hudeček oddechový čas, aby tým připravil na poslední fázi utkání. A bohužel přišlo drama. Nejprve vyloučení hostující Tulipánové, které jsme trestuhodně nevyužili a navíc šli také do oslabení a v 59.minutě dokonce do dvojnásobného, když faulovala Anastasiia Kalyhina. To zrovna do prázdné brány střílela na 22:23 Pócsiková. V čase 59:21 se štěstím skórovala Sheila Hiraldo na 23:23. Trenér hostí si půl minuty před konce vzal time out a my doufali, že uhájíme alespoň bod. Bohužel kvůli oslabení jsme neubránili poslední útok Šaly, v posledních vteřinách nevsítili vyrovnávací branku a utkání skončilo jednobrankovou prohrou 23:24. Zklamání a smutek byl všudypřítomný.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

 

Šala nemá v současné době střelkyni ze střední vzdálenosti a tak je jejich hra založená na stejných principech jako ta naše. Měli jsme dostatek informací o jejich hře a celý týden byl zaměřen na jejich hru. Samotné utkání se podobalo jako vejce vejci tomu, které jsme prohráli rozdílem dvou branek na jejich palubovce na podzim. Pečlivě jsme jejich styl hry studovali u videa a připravovali se na jejich agresívní obranu, ve které střídají obranný systém od 1:5, přes 1:2:3 a 3:3. Rovněž jsme věnovali pozornost dohrávání akcí do prostoru křídel. Bohužel naše křídla v tomto utkání totálně selhala, jak v obranné, tak útočné činnosti. Náš soupeř se prosazoval právě z těchto prostorů. Připočteme-li k tomu dvě neproměněné sedmičky a 14 technických chyb, které soupeř tvrdě trestal z rychlých útoků, je zcela jasné, jak jsme soupeři umožnili sami cestu k vítězství. I přes špatnou obrannou činnost křídel, si myslím, že střed naší obrany vysoce převyšoval hru v postupném útoku. Opět jsme nedokázali vytěžit nic při oslabení soupeře a naši hře 6:5. Neskutečné technické chyby dávaly ideální možnost soupeři ubránit se a nedovolit nám získat potřebný náskok, který by nám dodal více klidu v naší hře. Ke všemu jsme v závěru utkání měli vyloučenou hráčku a hráli jsme bez brankářky. Bohužel naše hráčka hodila míč přímo do rukou soupeřky, která pohodlně skórovala do prázdné branky. Při snaze zabránit hráčce ve hře, byla vyloučena další naše hráčka a tak jsme v závěru utkání hráli ve 4 proti 6. I při této početní nevýhodě jsme opět hráli bez brankářky v 5 a dosáhli vyrovnávací branky na 23 : 23. Bohužel náš soupeř dokonale využil dvojnásobné přesilovky a dokázal v závěrečných sekundách vstřelit rozhodující vítězný gól- Znovu se v průběhu utkání ukázalo, že v mnoha případech ještě nemáme potřebné zkušenosti a nedokážeme prodat na hřišti to co máme natrénováno. Nyní se musíme z této zbytečné porážky otřepat a soustředit se na další veledůležité utkání v Hodoníně, který jsme na naší palubovce porazili. Čeká nás tvrdý boj o tolik potřebné body a proto i přes porážku prosím o zachování přízně a držte nám palce."

 

DHC Sokol Poruba - HK Slovan Duslo Šaľa 23:24 (11:10).

Nejlepší střelkyně: Rajová Kar. 5, Farářová 5/1, Demlová 4 - Ratvajská 6, Holešová 5, Pastoreková a Pócsiková po 3. Rozhodčí: Fialová, Sovová. Vyloučení: 2/5.

 

Teď je důležité se rychle z této prohry otřepat a se stejným nasazením a vůlí jít do předposledního utkání základní části MOL ligy. Hodonín má stejně jako my 4 body a jde tedy o přímý souboj o předposlední příčku v tabulce.

 

Fotogalerii z utkání se Šaľou od naší dvorní fotografky Štěpánky Czyžové najdete jak na našem webu ZDE, tak kompletně na zoneramě ZDE.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně