Aktuality A-tým

GÓLEM Z POSLEDNÍ DEVÍTKY BERE PORUBA BOD

28.4.2022, 1:47

Kdo by čekal, že utkání play out bude takto napínavé, vyrovnané a v závěru dramatické. Začátek utkání v Praze byl velmi rychlý a góly padaly do obou branek v rychlém sledu. Přibližně do 10.minuty byl výsledek stále vyrovnaný (7:7). Jeden z gólů vsítila i Hanka Mučková do prázdné slávistické branky při přesilovce. Pak domácí ve skóre trochu odskočili, ale ne o víc, než o tři branky (15:12, 17:14). Do šaten šla obě družstva za stavu 18:16 a dal se tušit vyrovnaný zápas až do konce.

 

Začátek druhé půle se našim holkám povedl, dvěma rychlými góly Hanky Maiwaelderové a Sisy Poláškové srovnaly (18:18), ovšem domácí si opět vzaly vedení do svých rukou (24:21). Porubanky se dnes ale rozhodly bojovat,ani na chvilku to nevzdaly a v bráně měly oporu v obou brankářkách. Bojovnost se vyplatila a pět minut před koncem se gólem Adély Baumbachové povedlo opět srovnat (28:28) a za minutu dokonce Eliška Desortová překlopila vedení alespoň na chvilku na naši stranu (28:29). Poslední minuta byla hodně dramatická. Po faulu našich bránících hráček byl nařízen sedmimetrový hod, který proměnila domácí Míšová a Porubanky tak měly asi půl minuty na srovnání. Trenér Pupík si vzal 15s před koncem time out a všichni doufali, že se povede srovnat skóre. Ve zbylém čase se srovnat nepovedlo a za faul v posledních sekundách utkání byl nařízen devítimetrový hod. Z důvodu uplynutí běžné hrací doby, musela vzít Sisa Polášková vše na sebe a vystřelit přes postavenou obranu. Sisa se nemýlila, přesně trefila roh domácí brány a Sokolky se tak mohly radovat a připsat si jeden bod to tabulky play out.

 

Trenéra jsme poprosili o krátké hodnocení:

„Zápas mohu hodnotit pozitivně. Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas od začátku. V prvním poločase mě mrzela hlavně ne moc dobrá obrana. V šatně jsme si řekli, že ji musíme určitě zlepšit a jsem rád, že děvčata si to vzala k srdci. Pochválit musím celé družstvo a jsem rád, že Sise poslední 9m hod vyšel na výbornou.  Myslím si, že remíza tomuto zápasu sluší víc a samozřejmě nás těší."

 

Nedalo nám to a zeptali jsme si také střelkyně poslední „devítky" Sisy Poláškové na samotné vyrovnání.

„Pořád nemohu věřit, že se mi to povedlo, tyhle situace znám akorát z televize. Nejprve jsme chtěly ještě v normálním hracím čase rozehrát standardní volný hod, ale to už jsme nestihly a volba přímé střely padla na mě. Rychlé rady spoluhráček byly zajímavé, některé nepublikovatelné (smích). Rady typu „nějak to prostě hoď" mi moc nepomáhaly. Řekla jsem si, že se vykloním trochu doprava a vystřelím doleva, no a ono to vyšlo. Radost byla obrovská, jako bychom vyhrály ligu (smích). Mučis mi po utkání řekla, že čekala, že se vykloním jak Hansen (smích). Teď každopádně musíme vyhrát i ve Zlíně, držte nám palce."

 

DHC Slávia Praha - DHC Sokol Poruba 30:30 (18:16)

Nejlepší střelkyně: Míšová 8/3, Weisenbilderová 6/1, Franková a Vostárková po 4 - Polášková 10/1, Farářová 6/1, Desortová 5, Konečná 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 3/2.

 

Souběžně hrané druhé utkání Písek - Zlín skončilo výsledkem 24:31. V sobotu 30.4. se hraje druhé kolo, Poruba jede do Zlína (17:00) a Písek přivítá Slávii Praha (18:30).

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně