Aktuality A-tým

HANKA MUČKOVÁ V ZÁVĚRU UTKÁNÍ POMOHLA TÝMU K VÍTĚZSTVÍ

14.4.2022, 1:52

Poslední utkání základní části MOL ligy chtěla Poruba vyhrát a i přes neúspěch, jakým určitě účast v play out je, zakončit Interligu se vztyčenou hlavou.  A to se určitě povedlo. Sokolky vyhrály nad bronzovým medailistou letošního ročníku a středeční program také zpestřila ukázka miniházené nejmenších porubských házenkářek a jednoho házenkáře.

 

Ale vítězství se nerodilo lehce. Porubanky znaly sílu soupeřek. Po asi pětiminutové počáteční „oťukávačce" (1:1, 3:3) házenkářky od Dunaje odskočily na tříbrankový rozdíl (4:7) a domácí musely zabrat, pokud chtěly získat body. To se jim po čtyřbrankové šňůře povedlo (8:7), ale po neproměněné „sedmičce" Sisy Poláškové Dunajská zase srovnala a dokonce šla zase do vedení (11:14). Porubské opory Konečná, Polášková a Desortová do konce poločasu čtyřikrát skórovaly a do šaten se nakonec šlo za remízového stavu 15:15.

 

Poločasovou přestávku vyplnili pod vedením svých trenérek Kristýny Tiché a Evy Dorazilové naši nejmenší házenkáři. Děti ve věku 5-10 let vběhly na palubovku, která se proměnila na dvě malá hřiště, a proti sobě si děti zahrály miniházenou. Dravostí a bojovností si určitě nezadaly se svými staršími kolegyněmi, které je zase vystřídaly.

 

Na začátku druhé půle utkání se Poruba s Dunajskou Stredou střídaly ve vedení (16:17, 18:17), ovšem do vyššího vedení se domácí stále nemohly dostat. Po vyrovnání v 15.minutě (21:21) si vzal domácí trenér time out. A pomohlo to. Navíc se do své pověstné formy dostala Hanka Mučková, nedovolila soupeřkám zdramatizovat utkání a Porubanky si došly pro vítězství 27:25.

 

Trenér Pupík hodnotil vítězství takto:

„Chtěl bych hlavně všechna děvčata pochválit za bojovný výkon. Nejvíce spokojený jsem určitě s výkonem Hanky Mučkové, která zachytala, tak jak jsme u ni zvyklí. Určitě ji k tomu dopomohla i dobře fungující obrana. Naopak mě mrzí naše technické chyby, kterými jsme si kazili dobře rozehraný zápas a to hlavně v útoku. Padají nám míče, kazíme jednoduché přihrávky a pak se zbytečně trápíme v utkání. Dnes nám navíc chyběly dvě zkušené hráčky, Adéla Baumbachová a Bety Michalíková, které zastoupila Ivana Salašová. Nečekal jsem lehký zápas s Dunajskou, i když jsme věděli, že i jim chybí některé hráčky. Ale na to se nikdo neptá a jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce."

 

Nyní čeká Sokolky play out, ve kterém se střetnou systémem každý s každým, doma/venku ve velmi rychlém sledu - středa-sobota s týmy Slávia Praha, Sokol Písek a Handball Zlín.

Jak se na tuto nadstavbovou českou část tým připraví, odpověděl trenér Pupík:

 

„Nyní jsem dal holkám volno, ať přes velikonoční svátky vypnou od házené. Pak věřím, že se dobře připravíme na všechna utkání a doufám, že už budeme v plné sestavě, nečeká nás určitě nic lehkého."

 

DHC Sokol Poruba - HC DAC Dunajská Streda 27:25 (15:15)

Nejlepší střelkyně: Polášková 9/3, Desortová 8, Konečná 4 - Juhos 6, Sári 6/3, Bízik R. 5, Élö 3. Rozhodčí: Pluhař, Suchánek. Vyloučení: 3/4.

 

Kompletní hodnocení trenéra najdete ZDE

Fotogalerii z utkání naleznete na našem webu ZDE

Kompletní fotodokumentaci od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně