Aktuality A-tým

DESETIBRANKOVÉ VÍTĚZSTVÍ VE ZLÍNĚ

6.4.2022, 23:50

Středeční přeložené utkání posledního kola MOL ligy se nevyvíjelo pro Porubanky od začátku v jejich prospěch a dlouho na domácí Zlín pouze dotahovaly. Ten se ujal vedení, naše obrana nefungovala a Zlíňačky dávaly snadné branky do naší sítě. V prvním poločase naše holky několikrát srovnaly skóre (5:5, 8:8), ale jinak si stále držely domácí hráčky vedení. Pak Sokolky zlepšily obranu, donutily soupeřky k chybám v útoku, ve 20.minutě si poprvé vzaly vedení (10:11) a domácí trenér bral time out. To nepomohlo a naše holky šly do šaten s vedením 14:19.

 

Druhou půli jsme začali gólem Elišky Desortové, ale Zlín hned odpověděl. V podobném scénáři probíhalo dalších několik minut, kdy na naše branky Zlín reagoval a několik střel pochytala brankářka Stojarová. Porubanky si ale stále držely mírné vedení z první půle. Výborně se střelecky dařilo Silvii Poláškové a z dobré obrany vycházely rychlé brejky. Zlínské hráčky začaly kupit chyby a naše holky si pomalu šly za vysokým vítězstvím. Poslední branku a desetibrankové vítězství tak stvrdila se „sedmičky" Terka Dybalová.

 

Trenér mohl být po utkání spokojený:

„Dnešní utkání bylo o výborné obraně. Vědeli jsme a připravili se na to, že Zlín se více prosazuje střelbou z brankoviště. Musím pochválit Míšu Konečnou, která výborně obranu dirigovala. V útoku jsme se prosazovali střelbou z dálky, obzvlášť mě těší výkon Sisi Poláškové, která se dlouho po nemoci hledala. Ale věřil jsem ji a dnes ukázala, jakou důležitou součástí týmu je. Musím pochválit určitě všechny děvčata za předvedený bojovný a zodpovědný výkon. Prohru jsme tedy Zlínu vrátili a byl bych moc rád, kdybychom dobrý výkon zopakovali také doma proti Dunajské Strede."

 

Handball PSG Zlín - DHC Sokol Poruba 24:34 (14:19)

Nejlepší střelkyně: Daňková 6/3, Sekulová M. 5, Kolářová a Křičková po 4 - Polášková 11/4, Baumbachová a Desortová po 7, Michalíková 3. Rozhodčí: Blanár, Opava. Vyloučení: 2/3.

 

Poslední utkání základní části MOL ligy sehraje Poruba doma s Dunajskou Stredou a to opět ve středu 13.4. v 18:00.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně