Aktuality A-tým

ŠŤASTNÉ A VESELÉ

16.12.2021, 10:32

Další covidem poznamenaný rok se chýlí ke svému závěru a toto bývá čas na bilancování. Co se týče soutěže, je to pak bilancování poloviční, to hlavní pak přijde na konci celé sezóny. MOL liga byla v prosinci přerušena z důvodu konání Mistrovství světa ve Španělsku, kterého se zúčastnila také naše hráčka Silvie Polášková, ale o tom jindy. Tým stále trénuje a připravovuje se na ostrý start další části soutěže v roce 2022, kdy přivítá na domácí palubovce 8.1.2022 Zlín v dohrávce podzimní části.

 

O rekapitulaci dosavadního působení Poruby v MOL lize jsme požádali šéfa klubu Jana Zezulčíka.

 

"Podzimní část Interligy nám nevyšla podle našich představ. Nedokázali jsme se popasovat zejména s odchodem klíčových hráček pro obrannou fázi. Míša Konečná i Bára Mýlková patřily dlouhodobě k pilířům porubské obrany a jejich odchodem se naše obrana stala mnohdy velice průchodnou. Rovněž se nám nevyhýbala zranění hráček a v mnohých utkáních jsme nemohli nastoupit v plné sestavě. V útočné fázi jsme relativně produktivní, ale obdržených branek bylo bohužel často více a prohráli jsme důležitá utkání. Výše uvedené nás v současné době řadí na 10. pozici v interligové tabulce, což je pozice, ve které se určitě dále nacházet nechceme. 
V měsíci říjnu jsme přistoupili k výměně trenéra, kdy Aleše Trojku vystřídal na pozici hlavního trenéra Stanislav Pupík. Aleš Trojka má své civilní zaměstnání a přes všechnu snahu nebyl časově schopen skloubit všechny povinnosti. Alešovi patří velké díky, že se této role i přes své povinnosti ujal. S novým trenérem jsme se dohodli na plně profesionálním kontraktu. Holky dostaly nový impuls a věřím, že to co vidím nyní na tréninzích se pozitivně promítne i v mistrovských utkáních jarní části soutěže. Velice pozitivně vnímám nastavení přístupu trenéra, vyžadování dodržování nastavených pravidel a nastavení koncepční práce jak s týmem jako celku tak v práci s individuálními dovednostmi jednotlivých hráček. 
Reprezentační pauzu jsme využili k novému testování hráček a na základě jeho výsledků jsme stanovili kondiční přípravu. Tato vyvrcholí přípravnými utkáními se slovenskou Šalou a ke konci roku pak velmi kvalitním turnajem v polské Jaroslawi.
Rok 2021 byl pro nás rokem plným výzev. Jde zejména o celospolečenskou situaci spojenou s pandemií Covid 19, kdy jako sportovní klub se potýkáme s mnoha nutnými opatřeními a omezeními, snažíme se v této nelehké době shánět finanční prostředky pro činnost klubu a splnit všechny povinnosti spojené s účastí v interligové soutěži."

 

Děkujeme za vyčerpávající informace a chtěl bys ještě něco dodat závěrem?


"Chtěl bych využít tohoto prostoru k poděkování všem našim partnerům a sponzorům. Vážíme si každého, kdo vidí potenciál ve výchově mládeže a obecně ve sportu a je ochoten s námi na projektech výchovy mládeže spolupracovat. Jsem přesvědčen, že každá koruna investovaná do sportu se naší společnosti několikatinásobně vrátí. Díky našim partnerům pracujeme se všemi mládežnickými kategoriemi a vrcholem je pak právě družstvo žen, které hraje nejvyšší mezinárodní soutěž. Tím nejzásadnějším partnerem, kterého bych chtěl jmenovat, je pak pro nás statutární město Ostrava, se kterým se nyní nastartovala nad rámec dotačních programů i velmi zajímavá a věřím, že do budoucna velmi přínosná spolupráce v marketingových projektech a snaze o propojení sportu a podnikání. 
V neposlední řadě bych chtěl za přízeň poděkovat všem našim hráčkám, rodičům, fanouškům a hlavně trenérům a všem, kteří se na chodu oddílu a výchově a trénování našich děvčat podílejí. Moc si této práce vážím a přeji všem, aby v tom novém roce se nám všem dařilo lépe, byli jsme šťastní a zdraví, mohli se radovat z pohybu a sportování."

 

Ještě jednou děkujeme a přejeme všem ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE A DO ROKU 2022 ZDRAVÍ A ŠTĚSTÍ!

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně