Aktuality A-tým

OBOJŽIVELNICE LENKA ROHÁČKOVÁ ZVE NA UTKÁNÍ ČESKÉHO POHÁRU

26.10.2021, 11:03

Povinné dva body se Stupavou Porubanky získaly a teď je ve čtvrtek, ve Státní svátek 28.10.2021 čeká Český pohár. Vloni byl pohár zrušen, pouze se v srpnu dohrávalo Final 4 zrušené sezóny 2019/2020, kde Poruba získala 3.místo. Nyní začínají Ostravanky stejnou pohárovou pouť a to opět v prvoligovém Bohumíně, kde hraje mnoho hráček, které si Sokolem Poruba prošly. Nejen na toto derby jsme se zeptali Lenky Roháčkové.

 

Leni, k utkání se Stupavou asi není co dodat, všechny jste si zahrály. Máš něco k tomu, co bys za sebe dodala?

„Myslím, že k tomu není co dodat. Byly to dva povinné body a zůstaly doma, takže jsme určitě spokojené. Zahrály si všechny holky, což je taky super a už se budeme soustředit na následující zápasy."

 

Jen pár skalních fanoušků ví, že si v neděli před Stupavou měla za sebou už jedno utkání s Baňkama - ženským fotbalovým týmem FC Baník Ostrava. Jak se vám daří letos?

„Ano, občas se stane, že se zápasy Baníku hrají ve stejný den jako naše zápasy v házené. Naštěstí to není tak často. Hráli jsme doma s Hradcem Králové a vyhráli jsme 1:0, takže jsme všichni byli moc rádi, že body z takto těžkého zápasu zůstaly doma a v tabulce jsme si výhrou zajistili druhé místo. Ambice jsou postoupit do první ligy, tak všichni věříme, že se nám to povede, ale čeká nás ještě dlouhá cesta a soutěž je nesmírně vyrovnaná."

 

Zpátky k házené, Porubu teď čeká už ve čtvrtek utkání Českého poháru, konkrétně 3.kolo, kde už jdou do hry "molkové" týmy a Poruba se potká opět s Bohumínem. S většinou holek se dobře znáte, kde je jejich největší nebezpečí, na co si dát pozor?

„Popravdě zápas nebo nějakou taktiku budeme teprve řešit. Na holky se těším, přeci jen se známe, a mockrát se nevidíme. Tady ty zápasy jsou náročné hlavně v tom, že musíme udržet koncentraci a soustředit se hlavně na svůj výkon, nepřizpůsobit se a nepodcenit soupeře. Takže věřím, že pohárové utkání zvládneme a náš cíl je samozřejmě postoupit do dalšího kola."

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme jak v házené, tak ve fotbale mnoho úspěchů.

 

Utkání se hraje v hale Bospor v Bohumíně, na Kopernikově ulici od 17 hodin.

 

(Foto: archiv Lenky Roháčkové)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně