Aktuality A-tým

BOJOVNOST A KONCENTRACE

22.9.2021, 9:59

Poruba v neděli 26.9. v 18:00 přivítá na domácí palubovce haly Sareza soupeřky z Olomouce. Hanačky neměly nejlepší vstup do sezóny, když prohrály vysoko v Plzni. Nyní mají o jeden bod více než my díky remíze s Chorzowem a výhře proti Šale. Duel proti Olomouci bude jistě zajímavý, jelikož se oba týmy potkaly v souboji o bronzovou medaili v loňské sezóně a Poruba skvělým kolektivním a bojovným výkonem vybojovala 3. místo v české části MOL ligy. Olomouc tak bude chtít tuto porážku Porubě oplatit. Jak se co nejlépe připravit po dvou porážkách a získat doma první body jsme se zeptali nejzkušenější hráčky našeho týmu Petry Tiché.

 

Petro, v neděli vás čeká druhé utkání doma, s Olomoucí, kterou moc dobře znáte z utkání o bronz. Jak na ni, jejich kádr se téměř nezměnil?

Ano, je pravda, že kádr Olomouce zůstal téměř beze změny, nicméně pokud se nepletu, tak Olomouc oslabila o Trumpešovou a Gajdošíkovou, které již za Olomouc nehrají. V současné době je zraněná Majda Kašpárková, která je bezpochyby jednou z opor týmu. Dle mého názoru by jim tyto hráčky mohly na hřišti chybět. Jak již bylo nicméně řečeno, Olomouc má dlouhodobě stejný kádr a je tudíž dobře sehraná, proto bude potřeba je nepodcenit. Recept na výhru je však jednoduchý, a to je bojovnost a koncentrace. Pokud každá naše hráčka pojede na 100% a bude se rvát o každý míč, tak se to projeví na výsledku a dva body zůstanou jistě doma.

 

Trenér Trojka byl u tvých házenkářských začátků, jak se ti pod jeho vedením trénuje a hraje nyní?

Pod trenérem Trojkou se mi hraje dobře, stejně tak jako v mých házenkářských začátcích (úsměv). Musím říct, že je vidno, že se trenér u ženské házené pohybuje už delší dobu. Také jde vidět, že si dává na trénincích záležet, a že mu na týmu opravdu záleží.

 

Své soutěže rozjela i mládežnická družstva, sleduješ své mladé následovnice?

Přiznám se, že mládežnická družstva nesleduju. Jediná mládežnická kategorie, o které mám trošku přehled, je starší dorost. A to především proto, že některé holky, které jsou s námi v "Áčku", hrají právě za starší dorost, a tak se vždy výsledky zápasů dozvíme od nich.

 

Přijďte povzbudit v neděli naše házenkářky do haly Sareza na Hrušovské ulici a svými hlasivkami tak pomoci týmu získat první domácí body do tabulky MOL ligy. Připomínáme, že každý divák musí při vstupu prokázat bezinfekčnost dle aktuálních opatření. Pokud nebudete přímo v hale, utkání také můžete sledovat na tvcom.cz, odkaz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně