Aktuality A-tým

TEĎ SE MUSÍME SOUSTŘEDIT NA PLZEŇ

14.9.2021, 22:13

Kola MOL ligy se pomalu roztáčí na plné obrátky. Blíží se 3.kolo a Porubanky čeká další ze série podzimních dálkových výletů. Tentokrát je čeká cesta do Plzně. Západočešky vletěly do soutěže pěkně zostra a po dvou kolech mají na svém kontě 3 body za výhru 28:18 s Olomoucí a remízu 23:23 se slovenskou Šalou. Tým táhne odchovankyně Veronika Galušková, která do loňské sezóny oblékala dres Slávie Praha, a kolem ní dorůstají v Plzni mladé odchovankyně.

 

Sokolky si určitě v Plzni chtějí spravit chuť a nechtějí si připustit další bodový výpadek. Navíc venku umí, což si potvrdily na horké pražské půdě v prvním kole. Tým gólově táhne duo ostrých spojek Sisa Polášková a Eliška Desortová a z pivota Petra Tichá. O další góly se dělí rovnoměrně ostatní hráčky. Záda jim kryje trojlístek našich brankářek. Jedné z nich, Adély Hřebejkové, která měla lví podíl na výhře v Praze, jsme se zeptali jak na uplynulé kolo, tak na to další.

 

Adélo, už jste hodili prohru s Pískem za hlavu nebo stále ta těsná prohra doma mrzí?

Nějakým způsobem nás to mrzet ještě trochu bude, hlavně když to byl první domácí zápas s tak těsnou prohrou, ale sezóna teprve začala a nemůžeme se za tím stále ohlížet. Musíme to hodit za hlavu a poradně se připravit a soustředit na další utkání.

 

Teď je na řadě Plzeň, která má skvělý úvod do sezóny. Jak na ni?

Plzeň je taky soupeř, který dokáže potrápit, posílili o Galuškovou, ale když na ně vlítneme se stejnou chutí a bojovností vyhrávat, jako to bylo na Slávii, budou dva body naše! Musíme tomu věřit a takticky se na ně dobře připravit.

 

Teď k tobě. Na konci sezóny jsi odmaturovala, říkala si, že ještě nevíš, co dál. Jak to teď u tebe vypadá?

Momentálně jsem pokračování se studiem odložila. Stále mě to láká k policii, ale teď to dát dohromady s házenou by bylo těžké, takže bych to viděla až po sezóně (úsměv). Uvidíme.

 

Držte ostravským házenkářkám palce, utkání s Plzní můžete sledovat v sobotu 18.9.2021 od 15:00 na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně