Aktuality A-tým

SOKOLSKÉ DERBY LÉPE PRO PÍSEK

11.9.2021, 23:48

Sokolské derby nedopadlo pro Porubu dle očekávání. Písek potvrdil svou kvalitu z prvního utkání se Šalou a dva body si bohužel z Ostravy odvezl. Utkání to bylo, jak se říká nahoru - dolů, začátek měla lepší Poruba (2:0), pak Jihočešky otočily (2:5) a od poloviny prvního poločasu si domácí tým vzal vedení zpět na svou stranu až do konce poločasu (17:15). Házená se hrála velmi rychlá a dominovaly u obou týmů útoky.

 

Na začátku druhého poločasu písecké sokolky hned srovnaly (17:17), padal jeden gól za druhým na obou stranách a už v 37.minutě Písek otočil skóre na svou stranu (21:22) a pak jej ještě navýšil. Poruba měla několikrát šanci na srovnání, když hostující hráčky například dvakrát po sobě neproměnily sedmimetrový hod, ale tu nevyužily a Písek si stále udržoval dvou až tří bankové vedení. V samotném závěru ještě naše holky zabojovaly, ale víc než na jednogólový rozdíl se bohužel nedotáhly. Pro diváka to bylo jistě dramatické a napínavé utkání a viděli jsme i dvě přímé červené karty, na obou stranách po jedné. Bohužel, body dnes bral soupeř.

 

Trenéra Trojky jsme se jako vždy zeptali na hodnocení utkání.

„Nejprve gratulace Písku, možná by tomuto utkání slušela remíza, ale nepodařilo se. Dnes nám nefungovala tak dobře obrana. Obdržených 30 branek je na domácí utkání moc, s tím se těžko vyhrává. K tomu se přidal nepovedený vstup do druhého poločasu a menší gólový výpadek v polovině druhé půle. Na konci jsme ještě náskok Písku stahovali, ale na bod či dva to nestačilo."

 

 

DHC Sokol Poruba - Sokol Písek 29:30 (17:15)

Nejlepší střelkyně: Desortová 6/1, Polášková  6/2, Salašová a Tichá po 3 - Boorová 9, Pokorná 8/2, Stellnerová 5, Kubišová 4. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Vyloučení: 1/4  + ČK Maiwaelderová (Poruba) a Pešková (Písek).

 

Příští týden jedou Sokolky do Plzně, která v prvním kole porazila Olomouc a teď remizovala v Šale a má tak o bod více.

 

Fotogalerii od Štěpánky Czyžové můžete shlédnout ZDE.

Hodnocení trenérů a hráček bezprostředně po utkání naleznete ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně