Aktuality A-tým

NA DOMÁCÍM TURNAJI V NEJSILNĚJŠÍ MOŽNÉ SESTAVĚ

24.8.2021, 10:35

Domácí mezinárodní turnaj je za námi a příprava na MOL ligu finišuje. Porubanky odehrály o víkendu tři utkání s velmi kvalitními soupeři. Jedno s polským KPR Ruch Chorzów a dvě s rakouským WAT Atzgersdorf. Jedno v rámci turnaje a druhé v neděli jako přátelské utkání. Výsledky v turnaji byly velmi těsné a nakonec vyhrály Polky před Porubou a Atzgersdorfem.

 

Podrobnější výsledky a celkové pořadí zde:

DHC Sokol Poruba - KPR Ruch Chorzów 26:31 (15:19)

KPR Ruch Chorzów - WAT Atzgersdorf 29:26 (15:15)

DHC Sokol Poruba - WAT Atzgersdorf  26:254 (12:12)

 

1. KPR Ruch Chorzów 4b, 60:52

2. DHC Sokol Poruba 2b, 52:55

3. WAT Atzgersdorf  0b, 50:55

 

V každém utkání byla z každého týmu vždy vyhlášena nejlepší hráčka utkání. Z Porubanek to byly Hanka Mučková a Sisa Polášková.

 

Nedělní dopolední utkání s Rakušankami nedopadlo dle předpokladů, Atzgersdorf porazil Porubu 29:21 (16:6).

 

O hodnocení turnaje jsme požádali trenéra Aleše Trojku:

„Turnaj jsme oproti dosavadním utkáním odehráli v nejsilnější možné sestavě, ale stále ne úplně kompletní. Chyběla Lenka Roháčková, Máša Šmidáková a dorostenky Aneta Kavalová a Karolína Rajová, které léčí různá zranění. Do všech tří utkání jsme zapojili stejnoměrně všechny hráčky kádru a zkoušeli různé varianty, abychom do soutěže byli co nejlépe připraveni. A to jak v útočné fázi, tak v té obranné, kde jsme se museli vypořádat s chybějícími pilíři Míšou Konečnou a Bárou Plankovou (Mýlkovou)."

 

Jak bys hodnotil soupeře a jejich kvalitu?

„Polská soutěž je na vysoké úrovni. O tom jsme se přesvědčili na minulém turnaji v Polsku, kde jsme měli možnost nakouknout i trochu pod pokličku fungování polských nejlepších týmů (úsměv). I když jsme se s Chorzówem hráli celkem vyrovnanou partii, byl vidět místy rozdíl v silovějším pojetí hry. Rakouské týmy mají také svou kvalitu, v týmech působí mnoho cizinek, zejména z Balkánu a jsem rád, že jsme měli možnost se s dvěma týmy utkat."

 

Co vás ještě do ostrého startu čeká?

„Poslední víkend jedeme na oplátku do polského Chorzówa, kde se potřetí v přípravě utkáme s nováčkem MOL ligy a ještě jedním polským týmem. Polsko je pro nás kousek a zároveň vždy narazíme na kvalitní soupeře. Pak už přijde na řadu první utkání MOL ligy na Slávii."

 

Držte palce ostravským házenkářkám a sledujte tým jak zde na webu, tak na sociálních sítích.

 

Fotogalerii můžete shlédnout zde: ZDE

(Foto: Štěpánka Czyžová a DHC Sokol Poruba)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně