Aktuality A-tým

PŘÍPRAVA NA NOVOU SEZÓNU NABÍRÁ NA OBRÁTKÁCH

9.8.2021, 11:06

Porubský tým je přibližně v polovině letní přípravy a v neděli ukončil soustředění v Kopřivnici.

 

Co sokolky čeká dál, jsme se zeptali trenéra Aleše Trojky:

Po úvodním bloku, kde jsme kombinovali silově kondiční tréninky s Honzou Musilem s halou v Polance, již nyní probíhá hlavně herní příprava, jejíž součástí bylo herní soustředění v Kopřivnici. Tímto bych chtěl poděkovat Hotelu Gong ve Štramberku, který nám opět poskytl skvělé zázemí. Nyní je na programu několik turnajů a přípravných utkání.

 

S jakými týmy se v přípravě utkáte?

Jako první nás čeká tento týden silně obsazený turnaj v Polsku (Piotrków Tribunalski). Tam se utkáme ve skupině s domácím týmem MKS Piotrcovia a Porubě v minulosti dobře známým EKS Start Elbląg a ve druhé skupině jsou Mistr Polska MKS Zaglębie Lublin S.A., PR Koszalin a EG JKS Jaroslaw. S jedním z těchto soupeřů se pak utkáme o konečné pořadí. Po tomto turnaji bude následovat ve Veselí nad Moravou přípravné utkání s rakouským MGA Fivers z Vídně, kam letos přestoupila bývalá porubská hráčka Tereza Chovancová.

 

 

Bude možno Sokolky vidět v nějakém utkání doma?

O víkendu 21.-22.8. odehrajeme mezinárodní turnaj v naší domovské hale Sareza. Za soupeře nám budou dva týmy, polský nováček MOL ligy KPR Ruch Chorzów a rakouský tým WAT Atzgersdorf, se kterým odehrajeme ještě jedno utkání navíc. Možnost shlédnout turnaj v hale a případné podmínky účasti diváků budeme řešit a včas dáme určitě fanouškům vědět.

 

Pak už vás čeká MOL liga?

Před prvním „MOLkovým" utkáním odehrajeme v posledním srpnovém víkendu ještě turnaj v polském Chorzówě. Podrobnosti a soupeři jsou ještě v jednání.

 

Reprezentantka, odchovankyně brněnských Bohunic Silvie Polášková se v neděli 8.8. zúčastnila Olympijského festivalu v Brně, kde byla v obležení malých házenkářů a házenkářek a rozdávala malým zájemcům podpisy.

 

Siso, jaký to byl pocit, být na Olympijském festivalu za celebritu?

Do Brna a do Bohunic se vždycky budu ráda vracet. Olympijský festival jsem si proto moc užila. Na to, že to byl poslední den, tak přišlo hodně dětí zkusit si házenou a celkově byl festival skvěle zorganizován.

 

Zpátky do Poruby. Jaký máš pocit zatím z přípravy a jaká je nálada v týmu?

Nálada v týmu je dobrá, příprava je zvládnutelná a jak už psala Bety, zažila jsem mnohem horší (smích). Soustředění bylo intenzivní, ale za mě super. Utužily jsme kolektiv a uvidíme teď na turnaji v Polsku, jak dobře jsme připravené (úsměv).

 

Děkujeme a přejeme do závěru přípravy mnoho zdaru.

 

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně