Aktuality A-tým

TRPĚLIVOST V KONCOVCE A TÝMOVÝ VÝKON

26.5.2021, 14:40

Poslední, nejdůležitější utkání celé sezóny se blíží. V sobotu 29.5.2021 odehrají Porubanky druhý souboj o bronzové medaile s DHK Zora Olomouc a to v hale Zory v 17:30 hod. Opět budou v hale fanoušci obou týmů, kteří poženou hráčky dopředu. Z Ostravy se chystá výprava dvaceti nejvěrnějších. Sokolky mají dva góly z prvního utkání k dobru, ale v házené je to náskok minimální, takže se můžeme všichni těšit na dramatický souboj.

 

Sokol Poruba sice skončil v MOL lize až na celkovém sedmém místě, do play off se ovšem děvčata správně vyhecovala a oba favority playoff z Mostu a Olomouce zaskočila. Touha po medaili je velká a naše holky do toho dají vše. Tým by měl být opět v plné síle, zranění Silvie Poláškové ze závěru prvního utkání není vážné a po krátké rekonvalescenci by Sisa měla být připravena svými góly táhnout tým kupředu.

 

Druhou gólovou tahounkou týmu je Eliška Desortová, které se závěr sezóny vyvedl a střelecky se jí daří. Vyzpovídali jsme ji, jak se těší na poslední souboj.

 

Eliško, Olomouci si nasázela 8 branek, jak se ti hrálo?

„Hrálo se mi dobře, v hale byla skvělá atmosféra. Konečně to bylo to správné sportovní prostředí, než prázdná hala. Fanoušci byli famózní a hnali nás dopředu. Ale hlavně jsme hráli skvěle týmově."

 

Při pohárovém způsobu souboje o medaile se počítá každý gól. Na poslední sedmičku domácího utkání sis věřila nebo přece jen tě svazovala nervozita?

„Olomoucké brankářky jsou dobré, byla to těžká a zodpovědná situace. U nás v týmu je hlavní exekutorskou sedmiček Sisa, trochu ji podezírám, že se zranila schválně, ať na ni nemusí jít (smích).  Každopádně jsem si věřila, taky hlavně díky trenérce Aleně Humlové, která nám pořád v těžkých okamžicích opakuje „kajne panik". (smích)"

 

Co ještě musíte zlepšit, abyste uspěli i v sobotu v Olomouci, kde to nebude určitě lehké?

„Tak určitě nesmíme hrát zbrkle, především v útoku. V klidu, s rozvahou a s chladnou hlavou musíme být trpělivé v koncovce. Bude to i taktický souboj, kde se každá chyba trestá. V play off moc gólů nepadá, oba týmy mají dobrou obranu a skvělé brankářky. Když budeme hrát jako jeden tým a ne každá sama na sebe, věřím, že vyhrajeme. (úsměv). Držte nám palce!"

 

Utkání můžete sledovat opět na TVCOMu ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně